Istraživanje: Većina Grka protiv sporazuma sa Makedonijom

Izvor: N1 televizija, 08.Jul.2018, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraživanje: Većina Grka protiv sporazuma sa Makedonijom

Većina Grka odbacuje sporazum koji je vlada Aleksisa Ciprasa potpisala sa Makedonijom o imenu te države, a gotovo polovina smatra da su svi koji ga podržavaju izdajnici, pokazalo je istraživanje koje je sprovela agencija Kapa risrč za list Etnos.

Ispitivanje je rađeno na neuobičajeno velikom uzorku od 9.800 ljudi, a sporazumu se protivi 58 odsto ispitanika, pri čemu 45 odsto misli da svi koji ga zagovaraju izdaju nacionalne interese, preneo je AFP.

Uprkos protivljenju, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << 58 odsto ispitanika uvereno je da će parlament ratifikovati taj sporazum.

Svi koji se ne slažu sa sporazum smatraju da susedna država nipošto ne sme u imenu da ima naziv Makedonija.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ANKETA JASNO POKAZALA: 45 odsto Grka smatra sporazum sa Makedonijom izdajom

Izvor: Kurir, 08.Jul.2018

Većina Grka odbacuje dogovor između Atine i Skoplja o imenu Severna Makedonija kojim se pokušava da okonča dugotrajni spor dve susedne zemalja, pokazalo je danas objavljeno ispitivanje.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.