Indija: Beba umrla jer roditelji nisu imali tri evra za inkubator

Izvor: Blic, 27.Jul.2012, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indija: Beba umrla jer roditelji nisu imali tri evra za inkubator

Prevremeno rođena beba preminula je u bolnici u Indiji jer roditelji nisu imali novac da je lekari ostave u inkubatoru.

Novorođena devojčica preminula je u državnoj bolnici u državi Pandžab na severu Indije, nakon što su je lekari izvadili iz inkubatora jer njeni roditelji nisu imali da plate 200 rupija ili tri evra da bi je ostavili.

Zdravstveni zvaničnici navode da je dete rođeno prevremeno 20. jula i da je inkubator bio neophodan da bi preživelo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Bolnički zvaničnici dva dana su držali dete u inkubatoru, ali su potom oca Sandživa Kumara upitali da plati spornih 200 rupija na ime troškova električne energije.

Kumar, koji je nezaposleni moler, nije imao da plati niti da pozajmi, nakon čega je rukovodstvo bolnice dete sklonilo iz inkubatora. Beba je umrla dva sata kasnije.

Povezane vesti: Novozelanđanin potrošio sav novac misleći da umire Porodica umrle trudnice podnela prijave protiv lekara

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.