Hejli: Pregovori o zabrani nuklearnog oružja bez predstavnika 40 zemalja

Izvor: Blic, 27.Mar.2017, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hejli: Pregovori o zabrani nuklearnog oružja bez predstavnika 40 zemalja

SAD, Velika Britanija i Francuska su među četrdesetak zemalja koje se neće uključiti u pregovore o zabrani nuklearnog oružja, izjavila je američki ambasador u UN Niki Hejli.

Hejlijeva je rekla novinarima da zemlje koje ne prisustvuju ovim pregovorima ne odustaju od Sporazuma o prestanku širenja proizvodnje nuklearnog oružja i tehnologija naoružanja iz 1970. godine.

Generalna skupština UN je u decembru usvojila razoluciju o početku pregovora o zabrani nuklearnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << oružja, usmerenu na potpunu eliminaciju takvog naoružanja, što je ohrabrilo sve zemlje članice UN da učestvuju u pregovorima.

Mnogi zvaničnici zemalja čiji se predstavnici nisu pojavili na sastanku tvrde da, s obzirom na trenutnu bezbednosnu situaciju u svetu, nije pravi trenutak za zabranu nuklearnog oružja.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.