Izvor: Blic, 09.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Govori grčki da te ceo svet razume

POVRATAK s godišnjeg odmora obeležila su poskupljenja. Hleb, mleko, ulje... Ko je kriv? Ministar finansija kaže bilo je zloupotreba, dogovora kartela. Ali ko, gde, s kim, kako, nema pojma.

Kada je kao viceguverner primao dve plate - jednu od NBS, a drugu od jedne nemačke nevladine organizacije, Radovan Jelašić je Knez Mihailovom prolazio čista obraza. A danas ga je sramota jer, bože moj, roba je ovde skuplja nego na Zapadu. A koja roba, čija roba, ni da zucne.

Zovem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ekonomiste, poljoprivrednike. I oni, svi odreda, znaju ko dominira, ko loše utiče na druge. Svi sve znaju osim imena i prezimena. O njima, vele, neka baja Dijana Marković-Bajalović, predsednik Komisije za zaštitu konkurencije, čija nadležnost nadmašuje čak i svemoćnu Vericu Barać.

TEKST o N.N. licima koja su na potrošačku korpu uticala pogubnije od suše sutradan je osvanuo u novinama. A onda su na scenu stupili čitaoci. Objašnjavajući neobaveštenim vladinim zvaničnicima, vajnim stručnjacima i nemuštom novinaru o čemu se ovde zapravo radi, gotovo bez izuzetka svi su pominjali jedno slovo grčke azbuke, često korišćeno kao ime vasionskih brodova u naučnofantastičnim filmovima. Tek, tu i tamo, poneko bi spustio loptu upozoravajući sirtaki komentatore da će ih prijaviti Dinkiću.

Narod je skroz odlepio, pomislih u prvi mah. A onda je Đoković sišao s bilborda, osvestio me bekendom u glavudžu, i rekao:

„Matori, prošlo je vreme zvezdanih staza. Ko ne zna grčki, puk’o je!"

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.