Francuski general tvrdi da Rusija ne priprema invaziju na Ukrajinu i da u SAD lažu!

Izvor: Blic, 13.Apr.2015, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuski general tvrdi da Rusija ne priprema invaziju na Ukrajinu i da u SAD lažu!

Rusija ne planira napad na Ukrajinu, već su Amerikanci davali lažne podatke o "ruskoj invaziji"- navodi šef obaveštajne službe Francuske general Kristof Gomar.

U obraćanju poslanicima skupštine, Gomar tvrdi da su francuske obaveštajne službe utvrdile da Rusi nisu u Ukrajini rasporedili ni komandne punktove ni pozadinske službe, uključujući poljske bolnice, koje bi omogućile vojnu invaziju.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << njegovim rečima, ako su ruski vojnici i bili primećeni u Ukrajini, to je bio manevar s ciljem da se izvrši pritisak na ukrajinskog predsednika Petra Porošenka, a ne pokušaj vojne invazije.

Prema navodima Gomara, američka obaveštajna služba je, koristeći svoj autoritet u NATO, saopštavala lažne podatke o invaziji ruske vojske na Ukrajinu.

"Problem NATO je u tome što američka obaveštajna služba ima odlučujući značaj u Savezu, dok se na Francuske obaveštajne službe računa samo u izvesnoj meri", objašnjava general.

On ukazuje da je NATO saopštio da Rusi pripremaju invaziju na Ukrajinu, ali da, prema podacima Uprave vojne obaveštajne službe Francuske, ovu hipotezu ništa ne potvrđuje.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.