Dodik: Nije tačno da ne postoji pravni osnov za razdruživanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2024, 09:15

Dodik: Nije tačno da ne postoji pravni osnov za razdruživanje

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da nije tačno da ne postoji pravni okvir za razdruživanje BiH i istakao da pravni osnov postoji pošto su Republika Srpska i Federacija BiH strane potpisnice aneksa Dejtonskog mirovnog sporazuma.
Dodik je, reagujući na jučerašnje saopštenje Delegacije EU u BiH u kojem je navedeno da "ne postoji pravni, činjenični ili racionalan osnov za pozive na 'mirno razdruživanje' Bosne i Hercegovine", na mreži X napisao da u Delegaciji EU treba da prestanu iznositi, kako je naveo, "lažne tvrdnje".
"Niko nije ni očekivao od Delegacije Evropske unije da se oglasi saopštenjem, ali kad su se već oglasili, onda je trebalo da objasne da li je to što su muslimani...
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

DODIK ODBRUSIO ZAPADU: "Postoji osnov da se RAZDRUŽIMO od Federacije BiH"

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Maj.2024

Predsednik Republike Srpske izjavio je, reagujući na saopštenje Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini, da nije tačno da ne postoji pravni osnov za razdruživanje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.