Štajnmajer: Amerikanci preuveličavaju ulogu Rusije u Donbasu

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Apr.2015, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štajnmajer: Amerikanci preuveličavaju ulogu Rusije u Donbasu

MOSKVA - Predstavljajući Moskvu izvorom agresije Bijela kuća rješava sopstvene probleme, a optužba na račun Rusije za isporuke oružja u Donbas je još jedan pokušaj da pojačaju pritisak na Kremlj i na njega prebace odgovornost za situaciju u Ukrajini, piše "Dojče virtšafts nahrihten".

Šef francuske vojno-obavještajne službe Kristof Gomar u izvještaju skupštinskom Odboru za odbranu izjavio je da >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << njegov resor nije našao dokaze upada Rusije u istočne regione Ukrajine, prenosi portal Sputnjik.

Izjava iskusnog vojnog zvaničnika poklapa se sa mišljenjem šefa diplomatije Njemačke Frank-Valtera Štajnmajera.

Prema mišljenju njemačkog ministra, američki generali su očigledno preuveličali vojnu ulogu Rusije u događajima u Donbasu i s blagoslovom generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga pretvorili NATO u "kancelariju za opasnu propagandu", piše ovaj njemački list.

"Istina je da sam se dva puta uvjerio da se informacije iz naših izvora ne poklapaju sa podacima koje pružaju NATO ili SAD", izjavio je ministar inostranih poslova Njemačke.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.