Dačić: Mnogi su shvatili da u rezoluciji o Srebrenici nije reč o zločinima, već o politizaciji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2024, 09:42

Dačić: Mnogi su shvatili da u rezoluciji o Srebrenici nije reč o zločinima, već o politizaciji

Mnoge zemlje su prilikom glasanja o rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN shvatile da uopšte nije reč o zločinima, niti o brizi za muslimane ili Bošnjake, već da je reč o politizaciji tog pitanja, rekao je za RTS potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić. 
Istakao je da je reč o potrebi da Zapad zbog sebe glasa za tu rezoluciju da bi opravdao svoje dejstvovanje devedesetih godina na našim prostorima i da bi opravdao i agresiju 1999. godine i da su Srbi bili glavni zločinci i glavni krivci za raspad Jugoslavije.
Potpredsednik Vlade za spoljnu politiku i bezbednost i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da misli da se u četvrtak prilikom glasanja rezolucije...
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dačić: Mnogi su shvatili da u rezoluciji nije reč o zločinima, nego o politizaciji

Izvor: Blic, 25.Maj.2024

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je danas da su mnoge zemlje prilikom glasanja o rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (GS UN) shvatile da uopšte nije reč o zločinima, niti o brizi za muslimane ili Bošnjake, već da je reč o politizaciji...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.