Finska i Rusija zatvorile put na Arktiku za migrante

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Mar.2016, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finska i Rusija zatvorile put na Arktiku za migrante

Finska je danas saopštila da je s Rusijom potpisala dogovor o zabrani prelaska granice za izbeglice, čime se za migrante zatvara put na Artkitu prema šengenskom prostoru.

"Jedino će državljani Finske, Rusije i Belorusije moći da prelaze granicu na punktovima Sala i Raja-Jozepi na severu Finske", navodi se u saopštenju finske vlade i dodaje da je cilj tog ograničenja borba protiv organizovane ilegalne imigracije.Finska vlada je navela da su dogovor postigli predsednici Finske >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i Rusije, Saul Ninisto i Vladimir Putin, na sastanku u utorak u Moskvi.

Dogovor će važiti narednih šest meseci i stupiće na snagu čim to odobre vlade obe zemlje.

Finska, koja ima 5,4 miliona stanovnika, primila je prošle godine 32.000 izbeglice sa zahtevom za azil.

Tokom 2015. godine, oko 5.500 osoba je krenulo putem Arktika prema Norveškoj.

Od početka godine, te prelaze na severu Finsku prešlo je 1.700 izbeglica, pretežno iz Avganistana i Sirije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Finska i Rusija zatvorile put na Arktiku za migrante

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Mar.2016

Finska je danas saopštila da je s Rusijom potpisala dogovor o zabrani prelaska granice za izbeglice, čime se za migrante zatvara put na Artkitu prema šengenskom prostoru..."Jedino će državljani Finske, Rusije i Belorusije moći da prelaze granicu na punktovima Sala i Raja-Jozepi na severu Finske",...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.