FBI zna ko je maskirani džihadista s video snimaka

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Sep.2014, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FBI zna ko je maskirani džihadista s video snimaka

Sjedinjene Američke Države identifikovale su maskiranog muškarca s britanskim naglaskom, s video snimaka na kojima je prikazano odsecanje glava dvojice američkih novinara i britanskog humanitarnog radnika, rekao je direktor Federalnog istražnog biroa Džejms Komi.

Komi, međutim, u obraćanju novinarima u sedištu FBI, nije želeo da otkrije ime niti nacionalnost tog čoveka, kao ni da li vlasti SAD smatraju da je on lično izvršio ubistva.

Sam čin odsecanja >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << glava nije prikazan na video snimcima, podseća AP.

Na tri video snimka, muškarac koji govori englaski s britanskim naglaskom, drži u ruci dugačak nož i čini se da će njime upravo odseći glave američkim novinarima Džejmsu Foliju i Stivenu Sotlofu i britanskom humanitarnom radniku Dejvidu Hejnsu.

Početkom meseca, britanske i američke vlasti saopštile su da znaju ko je pogubio američke novinare Folija i Sotlofa i da će uskoro obelodaniti njegov identitet.

Pozivajući se na neimenovane izvore, "Miror" je naveo da će antiteroristička policija uskoro uhapsiti 12 osoba u Britaniji, koji su povezani sa pripadnikom Islamske države, poznatom kao "Džon", koji je ubio novinare.

Ekzekutor je jedan od četvorice britanskih džihadista, poznatih kao "Bitlsi", koji drže taoce u Siriji.

Kako navodi list, tim američkog Federalnog istražnog biroa je prošlog meseca otputovao u Britaniju i sada se "zatvara krug" oko 12 osumnjičenih za koje se veruje da su "džihadisti Džonu" pomogli finansijski i na druge načine da otputuje u Siriju.
Pogledaj vesti o: FBI

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FBI: Identifikovan maskirani egzekutor

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Sep.2014

Identifikovan je maskirani militant "Islamske države", koji na video-snimcima odrubljuje glave dvojici Amerikanca, rekao je u četvrtak direktor američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) Džejms Komi, prenosi agencija Reuters...Komi nije objavio ime maskiranog ili nacionalnost...Direktor FBI, koji...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

FBI:Znamo ko je maskirani džihadista

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Sep.2014, 02:52

Sjedinjene Američke Države identifikovale su maskiranog muškarca s britanskim naglaskom, s video snimaka na kojima je prikazano odsecanje glava dvojice američkih novinara i britanskog humanitarnog radnika, rekao je danas direktor Federalnog istražnog biroa (FBI), Džejms Komi...Komi, međutim, u...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.