EK tuži šest država zbog zagađenja vazduha

Izvor: RTS, 17.Maj.2018, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK tuži šest država zbog zagađenja vazduha

Evropska komisija odlučila je da Evropskom sudu pravde tuži Nemačku, Francusku, Mađarsku, Italiju, Rumuniju i Britaniju zbog kršenja odredbi o kvalitetu vazduha.
Komisija je ranije najavila da će se obračunati sa članicama u kojima je zagađenje vazduha više nego što evropski propisi dozvoljavaju.

Francuska, Nemačka i Britanija biće tužene zbog nepoštovanja ograničenja azot-dioksida, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a Mađarska, Italija i Rumunija zato što nisu uspele da smanje nivo zagađujućih čestica, prenosi Rojters.
"Komisija je morala da zaključi da u slučaju šest država članica, predložene dodatne mere nisu dovoljne za usklađivanje sa standardima što pre", rekao je evropski komesar za ekologiju Kamenu Vela.
On je naveo da su Španija, Slovačka i Češka izbegle sud tako što su obećale mere koje će im omogućiti da ispune standarde EU o kvalitetu vazduha.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

EU tuži šest država zbog zagađenja vazduha

Izvor: Radio 021, 17.Maj.2018

Evropska komisija izvešće Francusku, Nemačku, Mađarsku, Italiju, Rumuniju i Britaniju pred Evropski sud pravde zbog nepoštovanja ograničenja u vezi sa kvalitetom vazduha...Francuska, Nemačka i Britanija naći će se pred sudom zbog nepoštovanja ograničenja azot-dioksida, dok Mađarska, Italija...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.