Džihadisti prete: Uništićemo egipatske piramide i sve zgrade nevernika (VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 09.Jun.2016, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džihadisti prete: Uništićemo egipatske piramide i sve zgrade "nevernika" (VIDEO)

Džihadisti iz Islamske države zapretili su da će dići u vazduh egipatske piramide u Gizi. Na video-snimku džihadista koji je objavljen na internetu, zabeleženo je uništenje drevnog hrama Nabua u gradu Nimrud na severu Iraka.

Antički spomenik, star 2.500 godina, porušen je u martu prošle godine. Teroristi su obećali da ovakva sudbina očekuje i egipatske znamenitosti.

Na objavljenom snimku vide se kadrovi eksplozije u Iraku i buldožeri koji nose građevine >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u Ninivi, smenjuju se slike drevnih piramida i statua sfinga. Zatim terorista koji pozira u pozadini nepoznate ruševine izjavljuje da će uništiti sve stare zgrade koje su izgradili nevernici.

Kako podseća "Dejli mejl", džihadisti su već uništili jedan broj objekata kulturnog i istorijskog nasleđa. Između ostalog, u maju 2015. godine oni su na varvarski način porušili drevne spomenike Palmire. Krajem marta 2016. godine, sirijska vojska je oslobodila grad od terorista. Kasnije je Unesko saopštio da su džihadisti prodali deo palmirskih dragocenosti i zaradili 36 miliona dolara.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.