Islamska država: Uništićemo egipatske piramide

Izvor: Radio 021, 09.Jun.2016, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamska država: Uništićemo egipatske piramide

Islamska država objavila je video u kojem tvrdi da je srušila hram Nabu i preti da će uništiti još drevnih spomenika, a među njima i one najčuvenije – piramide u Egiptu.

Na snimku je navodno prikazano kako islamisti dižu u vazduh hram Nabu star 2.500 godina u Ninivi u Iraku. Drevni hram, posvećen vavilonskom božanstvu mudrosti, pokazan je iz više uglova, a zatim se vidi snažna eksplozija.

Još uvek nema potvrde da li je i kada Islamska država izvela napad >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na ovaj hram koji se nalazi blizu grada Nimroda koji je stradao prošle godine.

Na kraju snimka vide se piramide i sfinga na platou Gize u Egiptu i islamisti su zapretili da će dići u vazduh "drevne građevine koje su podigli nevernici".

Islamska država je već pričinila ogromnu štetu drevnim gradovima Nimrod u Iraku i Palmiri u Siriji. Ranije su objavljeni snimci koji pokazuju kako su islamisti maljevima razbijali skulpture i sa zidova kidali reljefe u Palmiri.

Autor: Daily mail

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.