Dve Koreje o formiranju zajedničkog hokejaškog tima za ZOI

Izvor: VOA, 13.Jan.2018, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve Koreje o formiranju zajedničkog hokejaškog tima za ZOI

Južna Koreja je predložila formiranje zajedničkog ženskog hokejaškog tipa sa Severnom Korejom, koji bi se takmičio na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu. Taj korak bi mogao biti još jedan u poboljšanju odnosa dve Koreje. Predlog je saopšten nakon sastanka dve delegacije u selu Panmundžom, a predstavnik Severne Koreje u Međunadornom olimpijskom komitetu Čang Un rekao je da će se o tome razgovarati, ali nije precizirao hoće li biti usvojen. Dve zemlje su se usaglasile da će Severna Koreja učestvovati na Olimpijskim igrama I da će biti održani razgovori na vojnom nivou u cilju poboljšanja odnosa. Južna I Severna Koreja su imale zajedničke sportske timove samo dva puta 1991. – na omladinskom turniru u fudbalu i šampionatu u stonom tenisu. Ministarstvo za ujedinjenje Južne Koreje saopštilo je da će delegacije razgovarati o mogućnosti da Severna Koreja na predstojeće Olimpijske igre pošalje I svoje umetničke trupe. O učešću Severne Koreje na ZOI razgovaraće se I na sastanku Međunarodnog olimpijskog komiteta u Švajcarskoj, 20. januara.    

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Dve Koreje možda budu delile bob na ZOI u Pjongčangu

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Jan.2018

Sportisti Severne i Južne Koreje mogli bi zajedno da učestvuju u bobu četvorosedu na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu..."Bob diplomatija bi mogla biti deo Zimskih olimpijskih igara", naslov je teksta američke novinske agencije AP...Taj tim ne bi učestvovao u zvaničnom takmičenju, već...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.