Dodela pomoći za kupovinu seoskih kuća u Vojvodini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Avg.2018, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodela pomoći za kupovinu seoskih kuća u Vojvodini

Zavod za ravnopravnost polova raspisao je i peti konkurs za dodelu pomoći bračnim i vanbračnim parovima iz Vojvodine, za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom.

Konkurs je osmišljen sa ciljem povećanja broja žena vlasnica nepokretnosti i poboljšanja demografske strukture vojvođanskih sela. U okviru prethodnog ciklusa i bračni par Stanišić iz Višnjićeva rešio je svoj stambeni problem.

Tijana i Borislav Stanišić venčali su se pre tri godine, a pre četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << meseca rodila im se mala Lenka. Kao i većini mladih bračnih parova, želja im je bila da imaju svoju kuću. Konkurisali su i prošle godine, bezuspešno, ali ove godine im se želja ostvarila.

Sav novac uložili su u obnovu kupljene kuće. Dogradili su verandu, proširili jednu sobu, sredili kupatilo, uveli centralno grejanje. Nijednog momenta nisu se dvoumili gde će sviti "porodično gnezdo".

Borislav putuje na posao u Šid. Tijana, po struci vaspitačica, trenutno je posvećena maloj Lenki i ne planira u dogledno vreme da traži zaposlenje jer žele da imaju bar još dvoje dece. Dovoljno je prostora za dečju igru, ali i zasade lešnika kojima planiraju kasnije da se posvete.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.