Devojčica spasila mamu zahvaljujući TV seriji

Izvor: Vesti-online.com, 04.Dec.2011, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojčica spasila mamu zahvaljujući TV seriji

Desetogodišnja devojčica Medisin Kestel spasila je majci život, zahvaljujući tehnici pružanja pomoći naučenih iz televizijske serije "Uvod u anatomiju", piše britanski dnevnik "Dejli telegraf".

Devojčica je majku Kendis Sejfert (36) pronašla onesvešćenu na podu u njihovoj kući u američkoj državi Viskonsin. Devojčica je pozvala Hitnu pomoć, a dok je čekala ekipu da stigne da drugaricom je izvela tehniku oživljavanja naučenu redovnim praćenjem popularne serije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
"Mama i ja stalno smo gledale seriju i tu sam naučila tehniku", rekla je devojčica lokalnom dnevniku, objašnjavajući kako je majci davala veštačko disanje dok je njena drugarica istovremeno rukama u ritmu pritiskala grudni koš onesvešćene žene.

Ekipa Hitne pomoći stigla je ubrzo i prebacila ženu u bolnicu, gde joj je rečeno da je ostala živa, zahvaljujući prisebnosti kćerke i pomoći koju joj je ukazala na vreme.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Devojčica spasila majci život zbog televizijske serije

Izvor: S media, 04.Dec.2011

Medison Kastl Kestl nikad nije mislila da će joj opsednutost televizijskom serijom "Uvod u anatomiju" koristiti kako bi jednom spasila život svojoj majci...Upravo se to dogodilo kad je 10-godišnja devojčica pronašla svoju majku Kendis u nesvesti na podu njihove kuće u Šebojanu u američkoj državi...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.