Izvor: Blic, 21.Feb.2018, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CRVENI METEOALARM U Hrvatskoj izdato upozorenje za Kvarner i Velebitski kanal

Meteoalarm za Hrvatsku je za danas i sutra izdao crveno upozorenje za Kvarner i Velebitski kanal i to zbog jakog i vrlo jakog severoistočnog vetra, čiji udari će dostizati do 150 kilometara na sat.

"Vreme je vrlo opasno i podrazumeva visoki nivo opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebno primorcima", navodi se u upozorenju.

Dodaje se da je takođe prisutan i značajan rizik od štete za obalsku infrastrukturu.

"“Budite svesni opasnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i obratite pažnju i pratite najnovija vremenska uputstva. Savetujemo građane da izbegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalskih područja. Vrlo je verovatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o saobraćaju"”, navodi se u upozorenju Meteoalarmna.

Za sutra je za područje Like, Gorskog Kotara i centralne Hrvatske na snazi narandžasto upozorenje meteoalarma zbog velikih količina snega koje će pasti na tom području. Očekuje se da će pasti između 10 i 40 centimetara novog snega.

"Budite spremni na rasprostranjenu gustu maglu. Moguć je prekid rada vazdušnh, pomorskih i rečnih luka. Opasni uslovi za vožnju na putevima i u pomorskom, vazdušnom i železničkom saobraćaju", navode.

Nevreme sa snegom i olujnim vetrom problemi u saobraćaju postoje i u BiH, a na teritoriji opštine, u Republici Srpskoj, proglašena je vanredna situacija. Situacija je loša i u drugim dijelovima Republike Srpske.

"U opštini Krupa na Uni visina snežnog pokrivača je od 60 do 80 centimetara, situacija je pod kontrolom. Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske motri situaciju i preduzima aktivnosti iz svoje nadležnosti", saopštili su nadležni, preneli su mediji u BiH.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.