Bronza za srpske parastrelce na SP, Ristiću još jedno zlato

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2019, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bronza za srpske parastrelce na SP, Ristiću još jedno zlato

Reprezentacija Srbije u parastreljaštvu osvojila je bronzanu medalju ekipno u gađanju malokalibarskom puškom iz ležećeg stava na Svetskom prvenstvu u Sidneju.

Srpski trio u sastavu Dragan Ristić, koji je došao do zlata u istoj disciplini, Zdravko Savanović i Dejan Jokić završio je kao treći, samo dva dana nakon što je odbranio titulu prvaka sveta vazdušnom puškom iz ležećeg stava.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Prvo mesto osvojila je Velika Britanija sa 1.829,7 krugova, drugo Ukrajina (1.828,1), dok je Srbija imala 1.818,1.

Ristić osvojio i drugo zlato na SP u Sidneju

Reprezentativac Srbije u parastreljaštvu Dragan Ristić osvojio je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u disciplini puškom mešovito na 50 metara.

Ristić je tako nastavio žetvu medalja i u Australiji, gde je nakon srebra vazdušnom puškom osvojio i ekipno zlato i bronzu sa Srbijom.

Do titule je došao rezultatom od 246,8 krugova, samo 0,1 više od Ukrajinca Vitalija Plakuščija, dok je treći završio Irac Fil Iglešam sa 224,5 krugova.

Na istom takmičenju ranije je i Živko Papaz postao viceprvak sveta u gađanju MK pištoljem na 25 metara mešovito.

Ministar Udovičić čestitao

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je Ristiću osvajanje zlatne medalje.

"Dragane, uspeo si da odeš korak dalje, do najsjajnijeg odličja, do titule prvaka sveta! Svaka čast na tome! Tvoja upornost, borbenost, smirenost, veliko srce i želja za uspehom ponovo su doneli radost u Srbiju! Šampione, hvala ti što nas činiš ponosnim i čestitam ti ovu svetsku titulu, kao i tvom stručnom štabu i Paraolimpijskom komitetu Srbije", navodi se u čestitki Udovičića.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŽETVA MEDALJA NA SVETSKOM PRVENSTVU U SIDNEJU: Još jedno zlato za Dragana Ristića

Izvor: Kurir, 17.Okt.2019

Reprezentativac Srbije u parastreljaštvu Dragan Ristić osvojio je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Sidneju u disciplini puškom mešovito na 50 metara.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.