Izvor: RTS, 08.Dec.2021, 18:17

Britanija se pridružila bojkotu, neće slati zvaničnike na Olimpijske igre u Pekingu

Velika Britanija će diplomatski bojkotovati Zimske olimpijske igre u Pekingu, pa nijedan ministar ili britanski zvaničnik neće prisustvovati Igrama, saopštio je premijer Boris Džonson.
Boris Džonson je rekao da ne misli da su bojkoti sportista razumni i da diplomatski bojkot ostaje samo politika britanske vlade.

Bela kuća je u ponedeljak saopštila da će američki zvaničnici bojkotovati Zimske olimpijske igre koje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << će biti održane u februaru naredne godine, iako će američki sportisti moći da se takmiče.
Sjedinjene Američke Države su svoju odluku obrazložile tvrdeći da Kina krši ljudska prava.
Ranije u toku dana, Australija je saopštila da će se pridružiti bojkotu Zimskih igara u Pekingu.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jansrud zbog povrede ligamenata završio sezonu

Izvor: Beta, 08.Dec.2021

Norveški skijaš Kjetil Jansrud propustiće ostatak sezone zbog povrede ligamenata, nakon pada u trci superveleslaloma u Biver Kriku, saopštio je danas tamošnji skijaški savez."Sezona je gotova za mene, ali sam motivisan da uradim sve što je potrebno da se vratim", rekao je 36-godišnji skijaš,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.