Betonska džungla: Klaustrofobični stambeni blokovi prenaseljenog Hongkonga

Izvor: Press, 16.Feb.2018, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Betonska džungla: Klaustrofobični stambeni blokovi prenaseljenog Hongkonga

Sa više od 120 hiljada stanovnika, Kori Bej je jedan od najnaseljenijih kvartova u Hongkongu, gradu koji se bori s načinima kako i gde da smesti sedam miliona građana.
Foto:Screenshot
Sa sedam hiljada stanovnika po metru kvadratnom, Hongkong je jedan od najgušće naseljenih gradova na svetu. Zato i ne čudi što je dobio reputaciju betonske džungle - njegovi žitelji sa svojih prozora jedino mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << videti komšijski prozor.
U istočnom delu ovog grada nalazi se upravo jedno takvo naselje - Kori Bej (Quarry Bay), kvart koji je dobio ime po kamenolomu koji se nekada nalazio na ovom prostoru. 
Pogled na stambene blokove ovog kvarta deluje gotovo hipnotički i kao deo neke apstraktne umetnosti. Međutim, ovi stanovi su dom 120 hiljada ljudi.
Velika većina stanovnika Hong Konga stanuje u stambenim blokovima poput ovih, a najveći od njih je dom za čak 36.000 ljudi.

 

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.