Bajden zatražio zaštitu novinara

Izvor: B92, 09.Feb.2011, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajden zatražio zaštitu novinara

Vaišngton -- Potpredsednik SAD Džozef Bajden zatražio od potpredsednika Egipta Omara Sulejmana da policija odmah prekine hapšenja i prebijanja novinara i demonstranata.

U razgovoru sa Sulejmanom, Bajden je ponovio da se SAD zalažu za mirnu tranziciju vlasti u Egiptu, kao nepovratnom nepretku koji podržava egipatski narod.

SAD se zalažu za ukidanje zakona o vanrednom stanju, povećanje broja učesnika u nacionalnom dijalogu na širi krug opozicije i da opozicione stranke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << budu partner u zajedničkom sastavljanju plana tranzicije.

Ti koraci i jasna politika da neće biti represalija su ono što opozicija traži i što vlada kaže da je spremna da prihvati, saopšteno je iz Bele kuće i dodaje da se ti zahtevi mogu ispuniti pregovorima sa vladom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bajden traži prekid policijskog nasilja u Egiptu

Izvor: Blic, 09.Feb.2011

Potpredsednik SAD Džozef Bajden zatražio je od potpredsednika Egipta Omara Sulejmana da egipatska policija odmah prekine hapšenja, maltretiranja, prebiijanja i zatvaranja novinara, kao i političkih aktivista i predstavnika građanskog društva. ..Bajden je u razgovoru sa Sulejmanom ponovio američku...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.