Bajden traži prekid policijskog nasilja u Egiptu

Izvor: Blic, 09.Feb.2011, 08:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajden traži prekid policijskog nasilja u Egiptu

Potpredsednik SAD Džozef Bajden zatražio je od potpredsednika Egipta Omara Sulejmana da egipatska policija odmah prekine hapšenja, maltretiranja, prebiijanja i zatvaranja novinara, kao i političkih aktivista i predstavnika građanskog društva.

Bajden je u razgovoru sa Sulejmanom ponovio američku podršku mirnoj tranziciji u Egiptu kao, kako je rekao, nepovratnom napretku koji odgovara aspiracijama egipatskog naroda, saopštila je sinoć Bela kuća.

Među merama >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koje SAD podržavaju u Egiptu su hitno ukidanje zakona o vanrednom stanju, povećanje broja učesnika u nacionalnom dijalogu na širi krug predstavnika opozicije, kao i upućivanje poziva opozicionim strankama da budu partner u zajedničkom sastavljanju plana tranzicije. Ti koraci i jasna politika da neće biti represalija su ono što opozicija traži i što vlada kaže da je spremna da prihvati.

Potpredsednik SAD Džozef Bajden ponovio je Sulejmanu da je uveren da se ti zahtevi mogu ispuniti pregovorima sa vladom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.