Austrija: Zabrana nošenja burke od 1. oktobra

Izvor: Blic, 09.Jun.2017, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrija: Zabrana nošenja burke od 1. oktobra

U Austriji je danas stupio na snagu zakon koji propisuje da je od 1. oktobra ove godine zabranjeno nošenje burki na javnim mestima.

Nakon odluke Francuske 2011. godine da zabrani burke, slične odluke donete su i u drugim zemljama Evropske unije.

Propisana kazna za kršenje ovog zakona biće u visini od 150 evra, sudeći po zakonu koji je usvojen u parlamentu u maju, a koji je predsednik ove sedmice potpisao, prenosi AFP.

Druge mere uključuju sprečavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << distribucije ekstremističkih materijala, dok će se od migranata tražiti da potpišu "ugovor o integraciji".

Ugovor podrazumeva dvanaestomesečni integracijski program u koji su uključeni kursevi usvajanja vrednosti nemačkog jezika. Neprisustvovanje kursu značilo bi smanjenje socijalne pomoći.

Zakon je sačinila centristička vlada nakon što je više od 90.000 tražilaca azila pristiglo u Austriju od 2015. godine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.