Američki zvaničnici u februaru u poseti Meksiku

Izvor: Blic, 16.Feb.2017, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki zvaničnici u februaru u poseti Meksiku

Američki državni sekretar Reks Tilerson i američki ministar za unutrašnju bezbednost Džon Keli posetiće Meksiko 23. februara, saopštilo je meksičko Ministarstvo inostranih poslova.

Američki zvaničnici će se susresti sa članovima meksičke Vlade kako bi nastavili dijalog dogovoren tokom telefonskog razgovora američkog predsednika Donalda Trampa i meksičkog predsednika Enrikea Penje Nijeta u januaru, preneo je Rojters.

U saopštenju je navedeno da će dvojica >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << američkih zvaničnika otići u radnu posetu sa ciljem da izgrade "bliske i konstruktivne odnose, vredne poštovanja, između dve zemlje".

Odnosi između SAD i Meksika su zategnuti namerom američkog predsednika Donalda Trampa da zaustavi migraciju iz Meksika i revidira međusobne ekonomske odnose, preneo je AFP.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.