Američka administracija: Uzgoj koke u Kolumbiji na rekordnom nivou 2017.

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Jun.2018, 21:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američka administracija: Uzgoj koke u Kolumbiji na rekordnom nivou 2017.

Uzgoj biljke koke u Kolumbiji, koja je vodeći svetski proizvođač proizvodnje kokaina, dostigao je rekordni nivo 2017. godine na 209.000 hektara, što je povećanje za 11 odsto na godišnjem nivou, saopštila je večeras američka administracija.

U tom periodu je povećana proizvodnja čistog kokaina za 19 odsto, tako da je od 772 tone 2016. narasla na 921 tona 2017. što je takođe drugi rekord, saopštio je američki Ured za kontrolu narokotika.

Direktor ureda Džim >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Kerol izjavio je da bi kolumbijska vlada morala da učini više u borbi protiv proizvodnje kokaina.

Povećana proizvodnja biljke koke direktno je povezana s povećanim konzumiranjem kokaina u SAD, dodao je Kerol navodeći da je broj novih korisnika tog narkotika povećan za 81 odsto od 2013. godine i da je u tom periodu udvostručen broj onih koji su se predozirali kokainom.

Vašington i Bogota potpisali su u martu sporazum na pet godina o smanjenju površina za uzgoj koke.

Novi predsednik Kolumbije Ivan Duke predložio je ponovno uvođenje vazdušnog prskanja površina koke herbicidima kako bi se uništio ilegalni uzgoj te biljke.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AMERIKA SE SPREMA ZA POPLAVU KOKAINA: Rekordna žetva koke u Kolumbiji, evo koliko droge dolazi u SAD (VIDEO)

Izvor: Kurir, 25.Jun.2018

Uzgoj biljke koke u Kolumbiji, koja je vodeći svetski proizvodjač proizvodnje kokaina, dostigao je rekordni nivo 2017. godine na 209.000 hektara, što je povećanje za 11 odsto na godišnjem nivou, saopštila je večeras američka administracija.

Nastavak na Kurir...

Uzgoj koke u Kolumbiji na rekordnom nivou

Izvor: Radio 021, 26.Jun.2018, 13:21

Uzgoj biljke koke u Kolumbiji, koja je vodeći svetski proizvođač kokaina, dostigao je rekordni nivo 2017. godine na 209.000 hektara, što je povećanje za 11 odsto na godišnjem nivou, saopštila je američka administracija...U tom periodu je povećana proizvodnja kokaina za 19 odsto, tako da je sa...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.