Ajatolah Hamnei: Neće biti ni rata ni pregovora sa SAD

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Avg.2018, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ajatolah Hamnei: Neće biti ni rata ni pregovora sa SAD

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei danas je na Tviteru objavio da neće biti ni rata niti pregovora sa SAD, dok je državna iranska televizija prenela i da je zabranio pregovore sa Vašingtonom.

"Američki zvaničnici neko vreme govore o nama cinično, a pored sankcija govore o ratu i pregovorima", naveo je ajatolah na Tviteru.

On je u poruci na engleskom poručio iranskom narodu: "Neće biti ni rata niti pregovora sa SAD".

U televizijskom izveštaju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << se navodi da je ajatolah rekao da bi pregovori sa SAD definitivno naneli štetu Iranu i da su "zabranjeni", navodi AP.

Ima spekulacija da će se Iran vratiti za pregovarački sto nakon jednostranog povlačenja Vašingtona iz nuklearnog sporazuma iz 2015. i ponovnog uvođenja sankcija Teheranu.

Iran je odbacio predlog američkog predsednika Donalda Trampa za dijalog, navodeći da Vašington više nije pouzdan partner pošto je prekršio svoje obaveze prema sporazumu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.