Ahmadinežad: Iran neće uzmaći ni za dlaku od svog puta

Izvor: Politika, 09.Nov.2011, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ahmadinežad: Iran neće uzmaći ni za dlaku od svog puta

TEHERAN - Iran neće uzmaći ni za dlaku od svog puta, izjavio je danas iranski predsednik Mahmud Ahmadinežad i ponovo odbacio tvrdnje da se iranski nuklearni civilni program koristi za izgradnju nuklearnog arsenala. „Treba da znate da ova zemlja neće uzmaći ni za dlaku sa puta na kojem je”, rekao je Ahmadinežad u govoru u zapadnom gradu Šahr-e-Kordu koji je prenosila državna televizija.

On je takođe ocenio da je izveštaj Međunarone agencije za atomsku energiju (IAEA), u kojem >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << se izražava sumnja da Iran radi na razvoju nuklearnog oružja, zasnovan na „nevažećim” informacijama iz Vašingtona. „Zašto narušavate dostojanstvo Agencije zbog nevažećih tvrdnji Amerike”, rekao je Ahmadinežad, obraćajući se državama-članicima IAEA, navela je agencija Rojters.

On je ponovio da je, suprotno izveštaju IAEA, iranski nuklearni program isključivo civilni i miroljubiv, uz tvrdnju da Teheranu „ne treba atomska bomba”, preneo je AFP. „Nećemo izgraditi dve bombe naspram vaših 20.000. Mi ćemo razviti nešto na šta ne možete da odgovorite kao što je etika, humanost, solidarnost i pravda”, poručio je Ahmadinežad zapadnim zemljama i upozorio da treba da znaju da nijedan neprijatelj iranskog naroda nikada nije „okusio pobedu”.

Zamenik komandanta iranskih oružanih snaga, brigadni general Masud Džazajeri upozorio je ranije danas da će Izrael suočiti sa „uništenjem”, ukoliko odluči da napadne Islamsku republiku.

Džazajeri je izdvojio nuklearni istraživački centar Dimonu u pustinji Negev kao „najpristupačniju metu” i upozorio da „odgovor Irana neće biti ograničen samo na Bliski istok”, javio je iranski kanal na arapskom jeziku Al Alam.

Beta

objavljeno: 09.11.2011.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iran neće uzmaći

Izvor: RTV Pink, 09.Nov.2011

. . . Iran neće uzmaći ni za dlaku od svog puta, izjavio je danas iranski predsednik Mahmud Ahmadinežad i ponovo odbacio tvrdnje da se iranski nuklearni civilni program koristi za izgradnju nuklearnog arsenala.

Nastavak na RTV Pink...

Hamnei: Odgovorićemo na napad SAD

Izvor: B92, 10.Nov.2011, 13:50

Teheran -- Iranski verski vođa, ajatolah Ali Hamnei, saopštio je da će, ukoliko SAD i Izrael napadnu Iran, odgovor Teherana biti oštar...Hamnei je izjavio da će na takav napad Iran uzvratiti "snažnim udarcem gvozdene pesnice"...Njegova izjava je na iranskom državnom radiju emitovana danas, dva...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.