Zbog korone otkazani svi predizborni skupovi SNS, staju i bojkotaši

Izvor: JužneVesti.com, 11.Mar.2020, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog korone otkazani svi predizborni skupovi SNS, staju i bojkotaši

Kako se ne bi širio koronavirus, predsednik SNS Aleksandar Vučić odlučio je da do 1. aprila otkaže sve predizborne skupove naprednjaka. Sa kampanjom bojkota do daljeg staju i Savez za Srbiju i PSG, a počeli su otkazivanjem današnjih planiranih aktivnosti u Kuršumliji.

Broj obolelih od korona virusa koji je u Srbiji danas već i nego juče, upalio je crvene lampice i u političkim strankama koje su već u predizbornoj ili kampanji bojkota.

RTS piše da je Vučić odlučio da stopira aktivnosti stranke do 1. aprila.

Aleksandar Vučić je odlučio da se to učini iz preventivnih razloga kako bi se izbeglo širenje koronavirusa - piše RTS.

Navodno su naprednjaci predizborno okupljanje planirali za subotu, u Vranju, ali to se neće deseti, a prema nepotvrđenim informacijama odloženo je i svečano polaganje kamena temeljca za kinesku fabriku Šinju, koje je trebalo da bude sutra u Nišu.

Savez za Srbiju koji neće učestvovati na izborima, predložio je Vladi Srbije konkretne mere koje treba da preduzme u borbi sa korona virusom, ali je odlučio i da zastane sa kampanjom bojkota.

Polazeći od potrebe da svi doprinesemo smanjenju opasnosti od širenja korona virusa, sve političke organizacije koje čine srpsku opoziciju donele su odluku da do daljnjeg otkažemo sve skupove planirane u kampanji bojkota počevši od današnjeg koji je bio planiran da se održi u Kuršumliji - pišu iz SzS.

Njima se pridružio još jedan bojkotaš - Pokret slobodnih građana.

Pokret slobodnih građana neće učestvovati u javnim okupljanjima, protestima i sličnim dešavanjima dok traje opasnost od daljeg širenja korona virusa u Srbiji. Ovo podrazumeva tribine, proteste i ostale javne aktivnosti u okviru samostalne kampanje PSG-a po Srbiji koja je trebalo da počne u Zaječaru ove nedelje, kao i aktivnosti koje zajednički sprovode političke organizacije koje bojkotuju predstojeće izbore - kažu u PSG.

Podsetimo, prvi slučaj korona virusa zabeležen je u Srbiji pre nekoliko dana, a poslednje informacije su da je ukupno 12 obolelih i da su 4 pacijenta u niškom Kliničkom centru.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.