Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:27, 11. 3. 2020.

| Politika

Zbog korone otkazani svi predizborni skupovi SNS, staju i bojkotaši

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti, RTS
sns
Otkazano do 1. aprila; foto: S. M.

Kako se ne bi širio koronavirus, predsednik SNS Aleksandar Vučić odlučio je da do 1. aprila otkaže sve predizborne skupove naprednjaka. Sa kampanjom bojkota do daljeg staju i Savez za Srbiju i PSG, a počeli su otkazivanjem današnjih planiranih aktivnosti u Kuršumliji.

Broj obolelih od korona virusa koji je u Srbiji danas već i nego juče, upalio je crvene lampice i u političkim strankama koje su već u predizbornoj ili kampanji bojkota.

RTS piše da je Vučić odlučio da stopira aktivnosti stranke do 1. aprila.

Aleksandar Vučić je odlučio da se to učini iz preventivnih razloga kako bi se izbeglo širenje koronavirusa - piše RTS.

Navodno su naprednjaci predizborno okupljanje planirali za subotu, u Vranju, ali to se neće deseti, a prema nepotvrđenim informacijama odloženo je i svečano polaganje kamena temeljca za kinesku fabriku Šinju, koje je trebalo da bude sutra u Nišu.

Savez za Srbiju koji neće učestvovati na izborima, predložio je Vladi Srbije konkretne mere koje treba da preduzme u borbi sa korona virusom, ali je odlučio i da zastane sa kampanjom bojkota.

Polazeći od potrebe da svi doprinesemo smanjenju opasnosti od širenja korona virusa, sve političke organizacije koje čine srpsku opoziciju donele su odluku da do daljnjeg otkažemo sve skupove planirane u kampanji bojkota počevši od današnjeg koji je bio planiran da se održi u Kuršumliji - pišu iz SzS.

Njima se pridružio još jedan bojkotaš - Pokret slobodnih građana.

Pokret slobodnih građana neće učestvovati u javnim okupljanjima, protestima i sličnim dešavanjima dok traje opasnost od daljeg širenja korona virusa u Srbiji. Ovo podrazumeva tribine, proteste i ostale javne aktivnosti u okviru samostalne kampanje PSG-a po Srbiji koja je trebalo da počne u Zaječaru ove nedelje, kao i aktivnosti koje zajednički sprovode političke organizacije koje bojkotuju predstojeće izbore - kažu u PSG.

Podsetimo, prvi slučaj korona virusa zabeležen je u Srbiji pre nekoliko dana, a poslednje informacije su da je ukupno 12 obolelih i da su 4 pacijenta u niškom Kliničkom centru.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Natasa

    06:42 // 12. 3. 2020.

    Aktuelnoj vlasti je prioritet zdravlje naroda...

  • Mila

    06:21 // 12. 3. 2020.

    Predsednik kome je stalo do svojih gradjana, i njihovog zdravlja!

  • Ivana

    23:38 // 11. 3. 2020.

    Odgovoran i pozitavan stav našeg predsednika Vučića.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

Pronađite nas na: