Pajtić: Bojkot je skinuo smokvin list sa parlamenta

Izvor: Beta, 23.Avg.2020, 09:57

Pajtić: Bojkot je skinuo smokvin list sa parlamenta

Nekadašnji predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je danas da je prethodni saziv parlamenta predstavljao "smokvin list koji je prikrivao činjenicu da u Srbiji niti ima slobode, niti demokratije".Pajtić, profesor na Pravnom fakultetu u Novom Sadu, izjavio je za list Blic da je bojkot izbora skinuo "smokvin list sa parlamenta", u kome danas nema opozicije.On je naveo da je predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić "fingirao da je Srbija nalik na na druge evropske države, jer postoji višestranačka Skupština, iako je u njoj svaki oponent prvo doživljavao linč, a potom bi se našao pod baražnom paljbom prorežimskih medija"."Bojkot je otklonio taj smokvin list. Opozicije u parlamentu nema pa je belodano jasno da živimo u diktaturi, odnosno - kako je to 'Fridom haus' eufemistički definisao - hibridnom režimu", rekao je Pajtić.Pajtić je na pitanje da li opozicija treba da učestvuje na predsedničkim izborima odgovorio da "na sledećim izborima samo osoba koja je zaista demokratski opredeljena a ima i naglašenu nacionalnu crtu može objediniti glasove levog i desnog centra", dodajući da bi trebalo i da je to neko "ko je prepoznatljiv i popularan"."Postoje kandidati koji odgovaraju takvom profilu ali je pitanje da li žele da udju u političko blato", ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

"ŽIVIMO U HIBRIDNOM REŽIMU" Bojan Pajtić za "Blic" o bojkotu izbora, SNS-u i opoziciji, ali i sukobu među demokratama

Izvor: Blic, 24.Avg.2020, 06:07

Prethodni saziv parlamenta predstavljao je smokvin list koji je prikrivao činjenicu da u Srbiji niti ima slobode, niti demokratije - kaže u intervjuu za "Blic" Bojan Pajtić, nekadašnji predsednik DS, profesor na Pravnom fakultetu u Novom Sadu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.