Faktor plus: Za SNS 52,2 % građana, DS i PSG rame uz rame

Izvor: N1 televizija, 07.Jul.2017, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Faktor plus: Za SNS 52,2 % građana, DS i PSG rame uz rame

Srpska napredna stranka (SNS) ima podršku 52,2 odsto građana Srbije, Socijalistička partija Srbije (SPS) 9,8 odsto, a Demokratska strana (DS) osam odsto građana, a Pokret slobodnih građana ima za 0,1 odsto nižu podršku od DS, rezultati su poslednjeg istraživanja javnog mnenja koje je obavila agencija Faktor plus.

Prema istraživanju obavljenom od 30. juna do 6. jula, Pokret slobodnih građana >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << (PSG) Saše Jankovića podržava 7,9 odsto anketiranih, Srpsku radikalnu stranku (SRS) četiri odsto, a Partiju ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) 2,9 odsto.

Socijaldemorkatsku partiju Srbije (SDPS) Rasima LJajića i Pokret Dveri podržava po 2,9 odsto građana, a pokret Dosta je bilo (DJB) 2,8 odsto, rezultat je ankete na uzorku od 1.200 ispitanika.

Direktor agencije Faktor plus Vladimir Pejić rekao je da DS i PSG "faktički dele treće i četvrto mesto", a da u istraživanju nije postavljeno pitanje o političkoj partiji ili pokretu Vuka Jeremića, jer nije ni formirana.

Pejić je najavio da će, kada Jeremić bude osnovao stranku ili pokret, "sa zadovljstvom" u istraživanijima postavljati pitanje i o tome.

On je ocenio da rejting DS pokzuje da se ta stranka revitalizovala, a da je rejting PSG "dosta dobar" s obzirom na to da je taj pokret osnovan nedavno i da još nije u velikoj meri prepoznatljiv. Istakao je i da se od od predsednički izbora nastavio pad rejtinga SRS i DJB.

Za SNS je rekao da je zadržala vodeće rejting, isto kao i SPS koja je već duže vreme na oko deset odsto podrške.

Pejić smatra da PUPS i PSG imaju dobar rezultat, ali da sami ne bi mogli da uđu u parlament i da im je za to potreban koalicioni nastup s drugim strankama.

Dodao je i da se 6,4 odsto ispitanika opredelilo za neku drugu političku opciju, a ne za navedene. Na pitanje da li bi izašli na parlamentarne izbore da se održavaju u nedelju, 40 anketiranih je odgovorilo potvrdno, a 39 odsto odrečno, dok je 21 odsto odgovorilo da ne zna.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.