Izvor: RTS, 07.Apr.2023, 21:23

МЗТ Скопљe надиграо Сплит за сламку спаса

Кошаркаши МЗТ Скопља савладали су Сплит са 77:74 на гостовању у 25. колу Аба лиге и дошли до изузетно важне победе у борби за опстанак у регионалној лиги. Тренутно су на једном месту испред Борца, главног конкурента у борби за позицију која обезбеђује опстанак. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Шампиони Македоније су после ове победе тренутно на скору од 6 победа и 19 пораза, а Борац је бољи у међусобном скору, има шест победа уз 18 пораза, али до краја сезоне игра против Звезде и Будућности, док МЗТ на свом паркету чека Цибону.
У врло изједначеној и неизвесној борби пуној резултатских преокрета, тим Скопља је у финишу меча успео да одрћи предност коју је у победу претворио Мајкл Кефи погодивши тријку 58 секунди пре краја.
Најефикаснији у саставу МЗТ Скопља били су браћа Стојановски са 19 и 13 поена Војдана и Дамјана, а одлично су их пратили Александар Бурсаћ са 12 и Мајкл Кефи са 10 поена.
У тиму Сплита најефикаснији је био Шенон Шортер са 22, Доминик Мавра је додао 12, а Тајлер Нелсон 11 поена, али им је то било недовољно да победом осигурају плеј-оф.
Тренутно су на седмој позицији са 10 победа и 15 пораза али за њима следе чак четири конкурента који их могу претећи на табели до краја првог дела првенства.
АБА лига 25. коло
Петак:
Сплит – МЗТ Скопље 74:77
Субота:
Цибона - Задар
Мега - Будућност
Недеља:
Борац Моззарт - Црвена звезда
Понедељак:
Студентски Центар - ФМП
Партизан - Игокеа
Уторак:
Морнар Бар – Цедевита Олимпија

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.