Izvor: RTS, 11.Jul.2023, 08:10

Ђоковић против Рубљова за полуфиналe Вимблдона (РТС 1, око 17)

Новак Ђоковић против Андреја Рубљова игра 14. вимблдонско четвртфинале у каријери. Српски тенисер тражи нову титулу на теренима "Ол Ингланд клуба", 24. у каријери на гренд слемовима. Директан пренос меча са Централног терена можете пратити на Првом програму РТС-а >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << (око 17.00), а његов ток и кретање резултата на нашем порталу.
Четири препреке су прескочене, а остале су још три на Новаковом путу до нове титуле на Вимблдону, осме у каријери, укупно 24. на гренд слем турнирима.
Ђоковић и ове године пружа одличне партије, прва три меча победио је без изгубљеног сета, да би му тек Хуберт Хуркач у осмини финала "одломио" један део игре.
Новак је у серији од 32 победе на Вимблдону, против Пољака одиграо свој 100. меч на лондонској трави, а против Рубљова ће 14. пут у каријери играти у четвртфиналу трећег гренд слема у сезони.
На другој страни, Рубљов је први пут у четвртфиналу Вимблдона, а никада у каријери није играо полуфинале неког гренд слем турнира.
Новак и Андреј одиграли су четири дуела у прошлости, а српски тенисер славио је три пута. Једини тријумф Рус је однео на Новаковом домаћем терену, у Београду.
Ове сезоне срели су се у четвртфиналу Аустралијан опена, а Ђоковић је био више него убедљив – 6:1, 6:2, 6:4.
Дуел српског и руског тенисера планиран је као други на Централном терену, после меча изеђу Иге Швјонтек и Елине Свитолине и не би требало да почне пре 17.00.
Директан пренос је на Првом програму Радио-телевизије Србије, док на нашем порталу можете пратити текстуални пренос меча и кретање резултата.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.