Izvor: RTS, 27.Maj.2023, 15:57

Хaланд наjбољи играч Премијер лиге

Фудбалер Манчестер ситија Ерлинг Хaланд очекивано је изабран за најбољег играча Премијер лиге у сезони која се завршава у недељу. 
Навијачи, капитени екипа и посебно формирана стручна комисија гласали су за најбољег фудбалера у сезони, а нападач >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "грађана" је очекивано добоио највише гласова.
Поред Хaланда, за награду су били номиновани и Маркус Рашфорд, Кевин де Брујне, Хари Кејн, Мартин Одегард, Букајо Сака и Киран Трипије.
Норвежанин је трећи члан Манчестер ситија у низу који је добио престижну награду, лане је лауреат био Рубен Дијас, а годину пре тога Кевин де Брујне.
Халанд је постигао 36 голова у Премијер лиги, чиме је срушио рекорд који су заједнички држали Енди Кол и Алан Ширер, уз напомену да су обојица до те бројке стизала и сезонама кад је Премијер лига имала два клуба више него сад, самим тим и четири кола више.
Норвежанин је током сезоне постао први фудбалер у историји енглеског фудбала који је нанизао три хет-трика у три утакмице у низу на домаћем терену. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.