Zvonareva bolja od nestrpljive Ane u finalu

Izvor: Blic, 23.Mar.2009, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvonareva bolja od nestrpljive Ane u finalu

Ana Ivanović nije uspela da odbrani trofej u Indijan Velsu – poražena je u čudnom finalnom meču od Vere Zvonareve rezultatom 7:6 (5), 6:2.



Snažan vetar i veoma nervozna igra obe teniserke publici na centralnom terenu nisu doneli kvalitetan tenis, ali su u 118 minuta meča bar viđeni borba puna preokreta i veliki broj "interesantnih" poena. Ana uprkos svemu nije menjala svoj izuzetno agresivan i pomalo nestrpljiv tenis, koji joj je u nekoliko navrata >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << donosio dobre rezultate, ali ju je na kraju mnogo više koštao.

Ivanovićeva je prvim brejkom na meču povela sa 2:0 i najavila pobedu protiv tada potpuno dekoncentrisane protivnice. Međutim, Ruskinja je odmah odgovorila i vezala četiri gema za potpuni preokret. Ana je konačno prekinula seriju protivnice i stigla do 4:3, a tada se činilo da će konačno prestati da se bori protiv vetra i defanzivne igre svoje rivalke snažnim i često nepreciznim forhendima sa osnovne linije. Smirenija igra srpske teniserke joj je donela i brejk, a zatim i primorala Zvonarevu da kroz servis gem traži ostanak u prvom setu - 5:4 za Anu. Ruskinja je bila uspešna tada, ali i u 12. gemu kada je spasla i dve set lopte i odvela meč u taj-brejk. Zvonareva je povela sa 4:2 prvim mini-brejkom, Ana je uspela da preokrene na 5:4, ali je onda napravila veliku seriju grešaka, koje su se već tada nagomilale u njenoj statistici - 7:6, 7:5 i 1:0 za Zvonarevu.

Drugi set je otvoren na isti način kao i prvi - Ana je na startu uzela brejk i uz dosta muke sačuvala prednost od 2:0. Ovog puta, to je bilo sve od srpske teniserke. Sve češći i duži nizovi grešaka (na kraju ukupno 44), uz nepotrebne i po pravilu neuspešne napade, otvorili su prostor Zvonarevoj za novu seriju, koja je trajala sve do samog kraja finalnog meča - 6:2.

Turnir je igran za nagradni fond od 4,5 miliona dolara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.