Izvor: MozzartSport.com, 24.Sep.2020, 18:40

Zvezdo, ovo mora da se prođe! Prvak Srbije ide u Jermeniju u plej-ofu za LE

Ararat-Jermenija u produžetku pobedio Celje – 1:0

Put do grupne faze Lige Evrope vodi Crvenu zvezdu preko Jermenije. Ekipa Ararat-Jermenije biće rival prvaku Srbije u 4. kolu kvalifikacija, a utakmica će se igrati u Jerevanu.

Jermeni su u 3. rundi kvalifikacija eliminisali Celje i to golom u 112. minutu produžetka – 1:0. Strelac je bio Sergej Vakulenko, koji je iz srca šesnaesterca sproveo loptu u mrežu posle centaršuta sa desne strane.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
Ali, da budemo jasni: ovo ne bi smela da bude neprelazna prepreka za Crvenu zvezdu! Prvak Srbije bi morao da bez problema prođe u grupu Lige Evrope, jer su i Ararat i Celje po onom što su pokazali danas daleko po kvalitetu ispod crveno-belih. Dobrih 70 minuta bila je to utakmica od koje bole oči. Bez povezanih akcija, bez šansi za gol, bez pravog ritma.

Sve do poslednjih 20 minuta odnos šuteva na gol je bio 3:3, a i oni su bili sa distance. Tek u finišu su se dva tima rastrčala i razigrala, učinila meč zanimljivijim, ali ne i kvalitetnijim. Velikih šansi nije bilo, imao je Ararat jedan opasan udarac sa distance, koji je prošao tik pored stative i to je sve.

I onda trenutak odluke u 112. minutu. Kolosalnu grešku je napravio jedan od defanzivaca Celja, koji se okliznuo ispred šesnaesterca kod gol-aut linije i otvorila se šansa za Ararat. Usledio je šut, odbrana golmana, pa onda s druge strane centaršut i gol Vakulenka.

Do kraja ponovo ništa, lopta od šesnaesterca do šesnaesterca, bez šanse za gol.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.