Izvor: Blic, 11.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdino tiho slavlje

Zvezdino tiho slavlje

U specifičnom ambijentu praznog 'Pionira', košarkaši Crvene zvezde su bez većih problema pobedili belgijsku Deksiju u meču 9. kola ULEB kupa - 96:69 i time obezbedili bar treću poziciju pred početak osmine finala i eliminacionih utakmica.

Neprijatna škripa patika po terenu odavala je utisak da je reč o trening utakmici, a takav osećaj su pojačali Zvezdini igrači još u 8. minutu kada je Deksija zaostajala 20 razlike - 29:9! Gurovićevu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << trojku je tada iz VIP lože aplauzom pozdravilo tačno 20 članova uprave kluba, koji su uz dvadesetak novinara bili jedini neposredni svedoci Zvezdinog prekida serije od tri uzastopna poraza u ovom evropskom takmičenju.

Prisutni u dvorani nisu mogli da iskontrolišu smeh izazvan samim istrčavanjem na parket 163 cm niskog plejmejkera Šonte Rodžersa koji je pun samopouzdanja dobrih 38 minuta u napadu pokušavao da probije i Zvezdine dvometraše. Ovaj starter ekipe Deksije je usput demonstrirao katastrofalno loš šut iz igre - 0/14, iako je u najavi meča bio predstavljen kao jedan od vodećih igrača belgijskog kluba. Utisak o gostovanju naizgled jedne groteskne košarkaške trupe donekle je ublažio sjajni tamnoputi centar Jemi Nikolson koji je iz 15 pokušaja iz igre pogodio koš 13 puta.

D. J. B.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.