Zvezdini košarkaši analizirali uzroke poraza, ovo su zaključci (video)

Izvor: Sportske.net, 09.Jan.2019, 00:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdini košarkaši analizirali uzroke poraza, ovo su zaključci (video)

Filip Čović i Ognjen Dobrić izneli svoja mišljenja po završetku meča.

Prvo Zvezdino gostovanje u Top 16 fazi Evrokupa nije proteklo rezultatski uspešno, pre svega zbog loše igre u prvom poluvremenu meča protiv Unikahe u Malagi (79-74).

Plejmejker Filip Čović je posle meča u razgovoru sa novinarima naglasio da je protiv tako kvalitetnih rivala nedopustivo da se ne igra na najvišem nivou svih 40 minuta,

''Ne možete protiv ovakvih protivnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << igrati 20, 25, 30 minuta, morate da igrati svih 40 skoncentrisano, kako smo se dogovorili, kako smo pričali, kako smo se pripremali.







Da dodam nije dovoljno ni da igrate 39 minuta dobro protiv ovakvih ekipa. Imali smo puno grešaka u svim segmentima igre, napadu i u dobrani, veliki faktor je 17 izgubljenih lopti, ali bilo je mnogo stvari koje nismo dobro radili, pogotovo za ovakav meč'', kritičan je Čović.

Slično razmišlja i Ognjen Dobrić, koji je večeras posle Stratosa Perperoglua bio Zvezdin najefikasniji igrač.

''Loše otvaranje utakmice je razlog ovog poraza, Unikaha je dobra ekipa, znali su da odbiju i nalet. Imali smo smanjenu rotaciju na poziciji centra, nije bilo Cirbesa, u rotaciji smo imali Odža i Ristića, a svaki igrač u ovom timu je važan. Ponavljam, odigrali smo loše prvo poluvreme, posle smo zaigrali kako znamo, ali taj početak je odlučio", istakao je Dobrić.

OVDE možete da vidite i utiske trenera Crvene zvezde Milana Tomića.

-

.@kkcrvenazvezda mounted a fourth-quarter comeback but it wasn't enough to overcome @unicajaCB!

Highlights 📺👇 pic.twitter.com/duUmJaIr7h

— EuroCup (@EuroCup) January 8, 2019

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čović posle Malage: Ni kako smo pričali, ni kako radili

Izvor: Mondo, 09.Jan.2019

"Da dodam - nije dovoljno ni da igrate 39 minuta protiv ovakvih ekipa", rekao je Filip Čović, jedan od pokretača nedovršenog "kambeka" u završnici meča sa Unikahom. Sledi novo gostovanje u Španiji...Košarkaški klub Crvena zvezda izgradio je prethodnih sezona reputaciju veoma neljubaznog gosta...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.