Izvor: MozzartSport.com, 25.Apr.2021, 11:44

Zvezdina trka sa sobom

Branilac titule juri rekorde u završnici sezone

Decidno negativan odgovor Dejana Stankovića na pitanje da li će u završnici prvenstva, usled dvocifrene bodovne prednosti, prošarati sastav u narednim izazovima i eventualno šansu dati pojedinim omladincima, potvrdio je stav i ambicije stratega Crvene zvezde pred preostale susrete u prvenstvu.

Gladan uspeha, perspektivni trener, nije se uspavao na lovorikama usled činjenice da njegov tim još samo u teoriji >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << nije dopisao treću uzastopnu superligašku krunu (drugu u Stankovićevom mandatu), a poseban motiv u završnici prvenstva predstavljaće mu trka Zvezde sa samom sobom. Naime, crveno-beli u aktuelnoj sezoni jure trocifren broj bodova i golova, a među pokretačima crveno-belih u već gotovo razrešenom prvenstvu je prilika da šampionat okončaju bez poraza.

Potencijalna kruna bez poraza bila bi prva osvojena na taj način u Ljutice Bogdana, a od nje Stankovićeve izabranike deli još šest duela, od kojih prvi danas od 17 časova u Inđiji. Zanimljivo, aktuelna sezona ne bi bila prva u kojoj Zvezda nije okusila gorčinu poraza s obzirom na to da je u tome uspela u takmičarskoj godini 2007/08, ali joj je tada ipak izmakao šampionski tron.

Šampionat bez poraza, praktično bi sa sobom doneo i preko 100 osvojenih bodova u sezoni čime bi crveno-beli dodatno ukrasili treću uzastopnu krunu, a s obzirom da je Stankovićev tim trenutno na 92 boda i u seriji od 20 prvenstvenih pobeda, eventualni produžetak serije u preostalih šest utakmica doneo bi kraj sezone sa impresivnih 110 bodova.

Takođe, trenutno najefikasnija superligaška sezona nekog od klubova (2,81 gol po meču) dovela je crveno-bele na samo deset pogodaka od trocifrene brojke, te će klub iz Ljutice Bogdana i sa statističkog gledišta imati motiv da ispiše novu stranicu istorije.

Iako je pobedom u večitom derbiju Crvena zvezda jednu ruku stavila na trofej koji sebično čuva već dve sezone, 12 bodova prednosti u odnosu na večitog rivala i prvog pratioca nisu predstavljali povod da se tim iz Lutice Bogdana opusti u finišu sezone, a osim pomenutih motiva, razlog zbog kojeg će Stanković biti posebno oprezan jeste iskustvo iz prethodnih godina u kojima se tim sa stadiona Rajko Mitić, usled velike bodovne prednosti, opuštao u završnici sezone što je imalo negativan efekat na rezultate u Kupu Srbije.

Već mislima na letnjem odmoru, crveno-beli su tako pre dve sezone u finalu Kupa ispustili duplu krunu, te nema sumnje da će stručni štab Zvezde ove sezone dati sve od sebe da ekipu zadrži na visokom takmičarskom nivou do poslednjeg susreta u sezoni i finala Kupa Srbije protiv Partizana koje bi moglo da donese duplu krunu na Marakanu posle 14 godina.

Kad se sve sagleda, motiva pred izlazak na teren u Inđiji je ipak na pretek...

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.