Zvezdina realnost

Izvor: RTS, 27.Avg.2011, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdina realnost

Katastrofa u Renu, i pored optimističkih izjava igrača i stručnog štaba, bila je izgleda neizbežna. "Bolji su i tačka", zaključio je sportski direktor "crveno-belih" Ivan Adžić. Predsednik kluba Vladan Lukić naglasio da pojedini igrači imaju kvalitet za domaće prvenstvo ali ne i za evropu.

Priča o evropskoj Zvezdi i povratku na staze stare slave izgleda da će čekati neko drugo vreme na Marakani, jer očigledno je da je najtrofejniji srpski klub u ovom trenutku daleko >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i od evropskog proseka, a kamoli od nekog vrha.

Fudbalska lekcija očitana u četvrtak na stadionu "Rut D'Lorijen" od Rena spustila je na zemlju sve u klubu koji su mislili da "crveno-beli" imaju kvalitet za takmičenje u Ligi Evrope.

"Bolji su i tu se završava svaka priča. Vidi se razlika i mogu da tvrdim da smo naleteli na moćnu družinu, koja je sklapana godinama.", rekao je sportski direktor „crveno-belih" Ivan Adžić posle katastrofe u Renu.

 

I predsediku Zvezde Vladanu Lukiću jasno je da je njegov klub u ovom trenutku zreo samo za domaću ligu.

"Savršeno sam mirno gledao utakmicu, jer je posle nekoliko minuta bilo sve jasno. Očigledno, ispostavilo se da je i ono malo nade što smo gajili bilo nerealno. Na terenu se videla razlika u dimenzijama i nije ostavljeno prostora da za bilo čim žalimo. Pokazali su nam gde nam je mesto i šta nam je realnost", rekao je Lukić.

Prvi čovek Zvezde osvrnuo se i na igru "crveno-belih" i na učinak pojedinih igrača.

"Ja sam i posle Subotice rekao da malo trčimo, ali mene više brine koliko uzaludno trčimo. Da bi se iznivelisao kvalitet, morali bismo mnogo više bez lopte da se krećemo. Ova je utakmica idealna da bi se izvukle pouke, pokazali su nam bez čega se u modernom fudbalu ne može. Svi igrači koji su nam dali golove trčali su bez lopte i na kraju završavali akcije celog tima. Sve što smo mi uradili bio je plod mašte pojedinaca. Nisam siguran da su svi naši igrači dovoljno inteligentni da izvuku pouke i da shvate šta im se desilo. Oni koji shvate, napredovaće. Recimo, Borha je za naše uslove kvalitetan, ali nema kvalitet za Evropu. Prvi put ću dati zamerku na njegov račun, na gostujućim terenima slabo igra i to je već nešto što se uporno ponavlja", naglasio je Lukić.

Zanimljivo je i Lukićevo viđenje taktike koju je postavio Prosinečki.

"Možda bih ja, da sam trener, igrao drugačije, možda bih igrao ofanzivnije i pokušao da uradim nešto na maštu, ali uvek ima različitih solucija. Robi je imao viziju za ovaj meč, pojačao je vezni red Kaduom, ali nije bilo trčanja i sve je palo u vodu. Imaju mnogo kvalitetnije pojedince od nas i verovatno nijedna taktika to nije mogla da promeni", zaključio je Lukić.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.