Zvezdina nula od generalke

Izvor: MozzartSport.com, 23.Jun.2017, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdina nula od generalke

Crveno-beli remizirali sa Rudarom iz Pljevalja (0:0) u poslednjoj proveri na Zlatiboru pred start Lige Evrope

Pred Vladanom Milojevićem su besane noći i mnogo rada. Zvezda još nije dostigla optimalnu temperaturu ni formu za iskušenja koja je očekuju sledeće nedelje i okršaje sa Florijanom u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope. Vicešampion Srbije je u generalnoj probi odigrao nerešeno protiv Rudara iz Pljevalja (0:0).

Crveno-beli su u prvom poluvremenu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pružili jedva zadovoljavajuću igru, u drugom čak ni to. Trener Milojević moraće da popravi dosta toga, pre svega tandemsku igru Mičela Donalda i Damijana Le Taleka, kao i da „podigne“ Džona Haira Ruiza, mada se to čini kao uzaludan posao. Kostarikanac opet nije pravio višak niti se bilo čime izdvojio u odnosu na dosadašnji utisak.

Crvena zvezda se Rudaru suprotstavila u formaciji 4-4-2 u kojoj je novajlija Rikardinjo bio nešto povučeniji iza udarnog špica Boaćija uz veću slobodu u igri. Demonstrirao je Brazilac mekan centaršut uz nekoliko poteza, ali ne može se reći da je impresionirao.

Ono što crveno-bele čeka protiv Florijane imali su prilike da vide danas protiv Rudara. Crnogorski tim je igrao sa po devetoricom fudbalera iza lopte, zgusnuto, čvrsto, ne ostavljajući Zvezdi puno prostora za kombinovanje. Pa ipak i u takvoj situaciji Slavoljub Srnić je propustio dve solidne šanse u prvih 15 minuta. Potom je zapretio i Boaći iz okreta, a najbolju šansu, odnosno zicer u samom finišu prvog poluvremena propustio je Mičel Donald.

Trener Milojević je na poluvremenu umesto Ruiza priliku ukazao talentovanom Luki Adžiću i čini se da je to jedina dilema Zvezdinog šefa struke pred nastupajuće okršaje u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Beograđani su u drugom poluvremenu pali u igri, a prvi izlet pred njihovim golom fudbaleri iz Pljevalja su mogli da pretvore u prednost, da golman Stanković nije maestralno sačuvao mrežu u situaciji jedan na jedan sa fudbalerom Rudara.

Tek posle brojnih izmena u oba tima Zvezda je zaigrala nešto bolje i uspela da stvori šanse. Dve kolosalne prilike propustio je mladi napadač Vanja Vučićević. Sve u svemu, ispodprosečna predstava crveno-belog tima koji će morati još mnogo da se uigrava kako bi spreman dočekao start sezone na evropskoj sceni i premijeru protiv Maltežana.

(FOTO: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.