Zvezdina kanonada najboljoj odbrani

Izvor: Danas, 07.Dec.2015, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdina kanonada najboljoj odbrani

Beograd - Fudbaleri Crvene zvezde odgovorili su na najbolji način na bolnu eliminaciju iz Kupa Srbije i u 20. kolu Superlige deklasirali Čukarički na njegovom terenu, još ubedljivije nego što je Borac slavio na "Marakani" - 7:2 (3:2). Trijumf na Banovom brdu je 17. vezana prvenstvena pobeda crveno-belih, čime su izabranici Miodraga Božovića na najbolji način iskoristili subotnji poraz Partizana od Vojvodine (0:2) pa večitom rivalu, kao tek trećem pratiocu, beže velika 24 boda. >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas <<

Šou iz prvog nastavljen je i u drugom poluvremenu, a glavnu ulogu su imali Zvezdini stranci. Najpre je Vieira "promešao" odbranu domaćina (51), onda je Čukarički ostao sa desetoricom zbog drugog žutog kartona Stojkovića, dok je 5:2 na semaforu stalalo posle maestralno izvedenog slobodnog udarca Ibanjeza koji se posle penala još jednom upisao na semaforu iz prekida (61). Odbrana Čukaričkog bila je nemi posmatrač i u 75. minutu kada je Vieira napravio novi slalom, ovaj put oko peterca, i povisio na 6:2. Tačku na kanonadu gostiju stavio je Jović (86), ali je veliki posao odradio Petković, doduše posle greške odbrane koja je do sinoć kapitulirala samo devet puta, a za 90 minuta protiv Zvezde čak sedam.

Božovićeve igre

- Mislim da je danas bila izvanredna utakimca. Imali smo dobrog portivnika dok nisu ostali sa igračem manje. Ovom utakmicom pokazali smo da je onaj poraz u Kupu od Borca bio samo naš loš dan - bilo je sve što je posle meča u direktnom prenosu rekao trener Zvezde Miodrag Božović, da bi na konferenciju za medije poslao trenera golmana Srđana Maksimovića, nastavivši tako predstavu pred "sedmom silom" koju je započeo nesvakidašnjim izjavama proteklih sedmica.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.