Izvor: MozzartSport.com, 05.Avg.2021, 10:28

Zvezdin prekid (filma)

Crveno-beli od početka sezone izveli 49 kornera, ali nijednom nisu zapretili. Prošle godine im je to bilo jedno od najjačih oružja

Bilo je naznaka stabilizacije, i vraćanja na prošlogodišnji nivo, protiv Kairata, ali do sada Zvezdino leto 2021. godine podseća na ono varljivo, koje je savršeno prikazao film sa Danilom Batom Stojkovićem u glavnoj ulozi. Crvena zvezda je imala nalet posle vodećeg gola Šerifa, kontinuiranim napadima do isključenja Gelora Kange >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << davila moldavskog prvaka, ali ostali periodi u igri srpskog šampiona ličili su na isprekidani film.

Šerif je znalački, dobro odrađenim skautingom, ispleo mrežu u sredini terena uzeo loptu i terao Gelora Kangu da se troši u defanzivi, i ne bude istinska ispomoć Seku Sanogu. O tom detalju pričao je Dejan Stanković na konferenciji za medije, rečima da je svaka druga lopta bila u vlasništvu tima iz Tiraspolja. Delovao je Šerif kao tim sa jasnim planom, mada je ruku na srcu imao samo jedan opasan šut, onaj koji je završio u mreži Milana Borjana. Moldavci treba da razmišljaju kako su bacili niz vetar brojne kontre kada je Crvena zvezda, sa igračem manje, sve stavila na crveno i rizikovala sa ofanzivom. Trener Crvene zvezde Dejan Stanković ima svoje brige.

O tome da trenutno u rosteru ne postoji napadač koji kontinuirano, u visokom ritmu, može da odigra 90 minuta, zatim da se sporadično javljaju problemi na desnom beku, te da srednji red Šerifa izgleda motorički potentnije. Ima još detalja koje će Zvezdin šef stručnog štaba morati da raščivija što pre, najbolje bi bilo do revanša u Tiraspolju. Crvena zvezda je prethodne sezone imala širok arsenal ofanzivnog oružja. Od Kataija, Ivanića, Bena, Falčinelija i povrh svega – prekida. O tome govore i brojke. Crvena zvezda je u prethodnoj takmičarskoj godini, zaključno sa dvomečom protiv Milana, postigla 28 golova posle kornera, slobodnih udaraca i penala. Sada samo jedan, onaj u režiji Kataija protiv Šerifa, koji je plod majstorstva momka iz Srbobrana.

Mogao je stručni štab Dejana Stankovića da se pohvali impresivnim rezultatima kada je reč o prekidu igre. Zasenili su brojnim kombinacijama i generaciju Slaviše Stojanovića, koja je bila merna jedinica uspešnosti kada je reč o kornerima. Ali na početku ove sezone sve se promenilo. I fizionomija i efikasnost crveno-belih posle udaraca iz ugla.

Sve ukazuje da je „faktor Nemanja Milunović“ osnova svega što prethodnih mečeva gledamo od Crvene zvezde. On je, dok je nosio dres srpskog šampiona, bio prva opcija prilikom prekida. Davao je golove, odvlačio rivale, otvarao prostor saigračima i blokovima pomagao, primera radi, Milanu Pavkovu. Kada se tome doda da je Crvena zvezda izgubila na visini odlaskom Dijega Falčinelija, pa se sve pomnoži i neubedljivim partijama El Fardu Bena ovog leta koji je dugo bio osnovni izvođač. Od kreatora prošlogodišnjih prekida u bitnoj ulozi ostao je samo Milan Rodić, sposoban da polukružnim kretanjima otvori poziciju nekome od saigrača.

Crvena zvezda je od početka sezone, na šest mečeva, izvela tačno 49 kornera. Ne da nije postigla gol, već nije zapretila. Pokušavali su Aleksandar Katai i Gelor Kanga da prekinu agoniju tokom duela sa Šerifom, ali prosto nije išlo. Nije napravljen boljitak ni sa Filipom Falkom kao izvođačem. Publika sa zapadne i istočne tribine hvatala se za glavu pri svakom pokušaju pomoćne igre. Bilo je to za dobro pripremljene igrače Šerifa vrlo lako čitljivo.

Upravo na taj alternativni način Crvena zvezda je u novembru prošle godine uspela da prevari Gent, ostavivši Njegoša Petrovića samog na roglju šesnesterca. Na sličan način golove je postizao i Željko Gavrić. Sada toga nema.

Napredna fudbalska statistika kaže da 30 do 40 posto golova, na utakmicama top nivoa, kada se sudaraju ekipe sličnog kvaliteta, pada posle prekida. Za Zvezdu taj segment igre ne postoji, što se reflektovalo remijem protiv Vojvodine. Tada su crveno-beli neuspešno izveli osam udaraca iz ugla. Protiv lučanske Mladosti su bili još neubedljiviji. Pokušali su deset puta bez ozbiljnog efekta.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

A, jedan problem obično otvara i pitanje drugih. Crveno-beli su značajno popustili i pred svojim golom. U prvom delu prethodne sezone primili su samo dva pogotka iz kornera. Protiv Omonije i surduličkog Radnika. Ovog leta pala je u Almatiju, Čović je imao jedinu šansu za Vojvodinu na prvenstvenoj premijeri, opasno je zapretio Šerif u uvodnoj fazi meča.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.