Izvor: MozzartSport.com, 28.Avg.2020, 15:13

Zvezdin poslednji napad na Lindzija Rouza, stručni štab ga nestrpljivo čeka

Možda izvesni odlazak Srđana Babića otvori mesto za reprezentativca Mauricijusa

Pobeda u Tirani dala je prostor stručnom štabu i ljudima iz uprave Crvene zvezde da malo lakše dišu. Iako je rezultatski srpski šampion idilično počeo sezonu i vezao sedam pobeda, izdanje u glavnom gradu Albanije ponovo je pokrenulo priču o angažovanju pojačanja. Sa jedne strane crveno-beli imaju širok i finansijski zahtevan kadar, a sa druge strane dolazi period u kojem će se lomiti sezona. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Crvena zvezda je na pragu plasmana u Ligu Evrope i zagarantovanih osam miliona evra, sa tendencijom da ta cifra bude značajno veća. Ako se ponovi dostignuće Vladana Milojevića i miris Lige šampiona se donese u glavni grad Srbije.

Najviše se pričalo o angažovanju novog napadača, posebno što je uloga Milana Pavkova i Ričmonda Boaćija minimizirana na početku sezone. Pregovori sa Makedom su stopirani, ali nije nemoguće da na kraju italijanski napadač zaduži crveno-beli dres. Posebno, ako na adresu Crvene zvezde stigne ponuda za Tomanea od 800.000 evra. A postoje indicije da će vrlo brzo tako i biti.

Svi potencijalni transferi trebalo bi da se završe u toku naredne sedmice, kako bi novi igrači imali prostor i vremena da se koliko toliko priviknu na zahteve uoči meča trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona...

U Tirani su bili vidljivi i problemu u odbrani. Albanski prvak je kroz tranziciju stavio na silne muke crveno-bele i promašio tri zicera... Iole ozbiljniji rival bi sve to iskažnjavao. Crveno-beli trenutno imaju trojicu štopera na raspolaganju, plus mladog Strahinju Erakovića. Prebukirano mesto, mada i dalje postoje pojedinici na Marakani koji smatraju da treba pojačati centralni deo odbrane. I po cenu da i Milunović i Degenek ostanu u Beogradu.

Kažemo postoje pojedinci, ali konačna odluka nije doneta. Upravo zbog viška igrača u rosteru. Činjenica je samo da bi stručni štab predvođen Dejanom Stankovićem voleo da u Beogradu vidi defanzivca Arisa i reprezentativca Mauricijusa Lindzija Rouza. Oni smatraju da bi iskustvom i savršenom anticipacijom Lindzi Rouz rešio brojne probleme u odbrani i doneo navijačima Crvene zvezde mirnije snove uoči trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Odavno se Lindzi Rouz našao u Stankovićevom tefteru. Kupio ga je odličnim tehničkim karateristikama kao i sposobnošću da pored štopera može da igra i na poziciji desnog beka. Rouz je dobari u otvaranju igre, još jednoj karakteristici koja je potrebna Stankoviću.

Međutim, na Marakani još vagaju. Moda bi u konačnoj odluci mogao da im pomogne odlazak Srđana Babića na pozajmicu u Famalikao. Samo problem sa velikim brojem stranaca je i dalje prisutan. Makar dok zvanično ne odu Ričmond Boaći, Mateo Garsija, pa i Tomane.

Činjenica je da se Stanković i dalje nada defanzivcu Arisa koji nema druge ponude na stolu. Uprava treba da preseče u narednih nekoliko dana.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.