Zvezdin plejmejker srušio Kanadu – potpuna ludnica u Grupi L

Izvor: B92, 01.Sep.2023, 17:29

Zvezdin plejmejker srušio Kanadu – potpuna ludnica u Grupi L

Košarkaši Brazila porazili su favorizovanu Kanadu rezultatom 69:65 i sada sve četiri ekipe, kolo pre kraja, imaju identičan učinak u Grupi (3-1).

Plejmejker Brazila i ovoletošnja akvizicija Zvezde Jago Do Santos rešio utakmicu sa četiri vezana poena u poslednjem minutu meča.

Dos Santos je praktično "prespavao" čitav meč, a onda, kada je bilo najvažnije, preuzeo je ogovornost i, osim asistencija, postigao i najvažnije poene - ukupno šest od poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << deset južnoameričke selekcije.

Utakmicu je završio sa 8 poena, 4 skoka i 10 asistencija.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je sjajni Bruno Kaboklo sa 19 poena, uz to je dodao i 13 skokova, dok su velikom trijumfu važan doprinos dali Lukas Dijaz sa 8 poena, Gui Santos sa 8 i Bruno Vitor sa 6 poena.

Pogledajte i jedan od njegovi ključnih poena danas.

Brazilci su odigrali fenomenalno drugo poluvreme, posebno poslednju četvrtinu koju su završili u svoju korist rezultatom 24:13.

Tako su u potpunosti anulirali loše prvo poluvreme i najlošiju za njih drugu deonici koja je pripala Kanadi - 24:11.

Kanađanima, koji su do ovog meča ostavili možda i najjači utisak na turniru od svih ekipa, ovog puta nije pomogla rola najboljeg igrača Gildžusa - Aleksandera i njegovih 23 poena. Ali ni 17 iz ruke njegovog saigrača iz Oklahome Dorta.

Energični Brazilci su uspeli da neutrališu ostatak kanadskog tima, Ar Džej Beret je, primera radi, ubacio tek 4 poena, Olinjik samo 9, ostali nisu vredni pomena, te je i takav pristuo Južnoamerikancima doneo neverovatnu pobedu - vrednu opstanka u igri za četvrtfinale.

U poslednjoj rundi čeka nas prava poslastica u grupi - Brazil igra protiv Letonije, a Španija će preko Kanade tražiti prolaz dalje.

Sve četiri ekipe imaju učinak 3-1.

Letonci su danas, ranije, porazili Španiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.