Zvezdin meč odluke u Vršcu

Izvor: B92, 17.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdin meč odluke u Vršcu



Košarkaši Crvene zvezde u nedelju gostuju ekipi Hemofarma u derbiju 21.kola NLB lige. Cveno-belima meč u Vršcu svakako mnogo više znači nego domaćinu, pošto bi još jednim porazom i definitivno zatvorili vrata ULEB kupu krozu regionalno takmičenje. Iako imaju 3, odnosno dva poraza više od Hemofarma i Budućnosti, košarkaši Crvene zvezde na "krilima" pobede u Moskvi idu u Vršac uvereni u pobedu:

"Meč protiv Hemofarma je još jedan u seriji teških utakmica, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a duel u Rusiji je pokazao da se nalazimo u dobroj formi. Gledamo da se što bolje pripremimo za utakmicu u Vršcu. Hemofarm je u toku prvenstva skupio više bodova od nas i nalazi se u boljoj situaciji. Naši problemi počeli su upravo porazom od Hemofarma u Pioniru. Želimo da u "Milenijumu" napravimo revanš, ali će biti vrlo teško, jer sve ekipe protiv Crvene zvezde pružaju više od maksimuma zbog izuzetne motivacije", kaže šef stručnog štaba Crvene zvezde Dragan Šakota.

Pred poslednji trening u subotu uveče u Beogradu, u ekipi Crvene zvezde nije bilo zdravstvenih problema. Novi Amerikanac Lejvor Postel koji se priključio treninzima crveno-belih pre tri dana biće u sastavu Crvene zvezde.

Sa druge strane, košarkaši Hemofarma su posle dramatično poraza od Partizana u kupu, doživeli težak poraz od Uniksa u Kazanju. Žestok otpor desetkovanog tima (povredjeni Joksimović i Marković) protiv Partizana pokazao je da ekipa Miroslava Nikolića može mnogo.

Da su košarkaši Crvene zvezde vidno "oraspoloženi" pobedom nad Himkijem, igrači Hemofarma imali su prilike da vide i čuju iz prve ruke, jer su se dva tima istim avionom vratila iz Rusije.

Teškog posla svestan je i Vanja Plisnić, najbolji igrač Hemofarma u Kazanju ( 26 poena):

"Pobeda bi nam osigurala mesto među četiri vodeća tima na Jadranu i našeg velikog rivala , Zvezdu, bi smo ostavili iza sebe. Drugo, pobeda bi nam puno značila na psihološkom planu nakon ova dva poraza koja sam već pomenuo. Igrači Zvezde su vidno osokoljeni pobedom u Rusiji i sami su mi rekli da im ta pobeda puno znači. To što dolaze na krilima pobede je otežavajuća okolnost za nas ali sa obzirom na činjenicu da se utakmica igra u nedelju obe ekipe su imale isti vremenski period da se odmore i pripreme. Treba uzeti u obzir da smo mi imali duži i teži put iz Kazanja ali to neće imati presudnu ulogu u nedelju.’’ , rekao je Plisnić.

Meč Hemofarm - Crvena zvezda igra se u nedelju od 19 sati u hali "Milenijum".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.