Izvor: MozzartSport.com, 29.Apr.2021, 09:55

Zvezdin istorijski dan – 29. april

Crveno-beli pobedom nad Vojvodinom (19 časova) mogu da osiguraju četvrtu uzastopnu titulu, prvi put u klupskoj istoriji

Bila je prvo generacija Miljana Miljanića koja je udarila temelje velike Crvene zvezde i na evropskom tlu. Osvojila je tri uzastopne šampionske titule u periodu od 1968. do 1970. godine. Potom je došla na red generacija crveno-belih vanzemaljaca, ekipe koja je najzvezdaniji trenutak imala u Bariju 1991. godine. I verovatno je taj tim bio predodređen >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da postavlja nove standarde, ali se raspao posle pucanja balkanskog bureta baruta...

Sve do danas, to su bili nizovi koji su bili upisani u istoriju Crvene zvezde. A od danas, vrlo verovatno, pričaće se o udruženom poduhvatu Vladana Milojevića i aktuelnog trenera crveno-belih Dejana Stankovića. Pobedom nad Vojvodinom Crvena zvezda ima veliku šansu da osigura još jednu titulu (19 časova, TV Arena), četvrtu u nizu i postavi novi klupski rekord.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Jasno je da značajniji trofej u domaćem takmičenju neće pobeći crveno-belima, ali je isto tako jasno da igrači Dejana Stankovića ne razmišljaju o odlaganju slavlja. Sve se crta da 29. april 2021. godine ostane zapisan u istoriji Crvene zvezde.

Čak i slaba forma Vojvodine, te velika organizaciona kriza kroz koju prolazi novosadski superligaš. Crveno-beli imaju 21. pobedu u nizu, i gledaće da produže impozantnu seriju,. možda i u dogledno vreme ugrozi ostvarenje Benfike.

Otuda je Dejan Stanković najavio najjači mogući sastav. Osim Aleksandra Kataija svi protagonisti ovogodišnjih uspeha su na raspologanju šefu stručnog štaba. Pored bonusa Nikolića i Petrovića, očekuje se da svoja mesta zauzmu Ivanić, Kanga i El Fardu Ben.

„Cele godine vredno radimo, trudimo se da izgledamo bolje iz meča u meč. Približio se lep dan, meč kojim možemo da osiguramo titulu i ispišemo istoriju. Uradićemo sve da pobedimo i ispišemo istoriju“, rekao je trener crveno-belih Dejan Stanković.

Pohvalio je Stanković bivšeg saigrača i trenera Vojvodine Nenada Lalatovića. Njegov višemesečni rat sa upravom kluba kulminirao je dan uoči meča sa Crvenom zvezdom. Popularnji Lala optužio je člana uprave Dragomira Tanovića da je naredio njegovo isključenje tokom duela sa Metalcem.

Vojvodina ne liči na ekipu od pre godinu dana. Brojni problemi za efekat su imali dva vezana poraza. Posle Partizana meru Novosađanima uzeo je i Metalac.

„Ovo je derbi kola, igraju prvi protiv trećeg. Svi znamo kako je Zvezda igrala u Evropi i koliko dominira u našem prvenstvu. Znamo koliko su superiorni, imaju veliki fond igrača, imaju sjajnog trenera, pojedince koje mogu da reše meč u svakom trenutku. Tu su Ivanić i Katai, sposobni da jednim potezom reše utakmice i u Evropi, a kamoli u našem prvenstvu. Mi sigurno ne idemo u Beograd sa belom zastavicom, jer nemamo šta da izgubimo, pošto smo u poziciji da smemo da dopustimo da izgubimo sve do kraja, na šta sam posebno ponosan. To se desilo poslednji put takođe kada sam ja bio trener, kada smo imali 15 bodova više od sledećeg iza nas na tabeli i evo sada kada sam opet ja tu. Zvezda juri neki rekord, ali ekipa koja bude bolja neka pobedi. Uvek postoje šanse, jer nije Zvezda nepobediva. Ima ogromne vrline, ali ima i mane. Mi idemo u Beograd sa željom da pobedimo, ali neće biti lako. Zvezda je u ovom trenutku jako organizovana i moćna. Imaju moćnu upravu i igrački kadar, ali uvek postoji mogućnost da se svaki tim na terenu pobedi. Imaju 90% vrlina, ali znamo i njihovih 10% mana, koje želimo da iskoristimo“, rekao je Nenad Lalatović.

CRVENA ZVEZDA – VOJVODINA (18.55, TV Arena)

Stadion: Rajko Mitić

Igra se bez prisustva gledalaca

Sudija: Danilo Grujić

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Borjan – Gajić, Milunović, Degenek, Rodić – Petrović – Ben, Nikolić, Kanga, Ivanić – Falčineli.

VOJVODINA (4-2-3-1): N.Simić – Andrić, Bralić, Devetak, Đorđević – Topić, Drinčić – Čović, V.Simić, Zukić- - Mrkaić.

SUPERLIGA SRBIJE - 34. KOLO

Sreda

OFK Bačka – Zlatibor 0:1 (0:1)

/Momčilović 6/

Čukarički – Mladost 4:2 (1:0)

/Jovanović 11, 50, Vidosavljević 62, 71 – Jovanović 53, Bojović 87p/

Novi Pazar – Voždovac 0:2 (0:2)

/Bogdanović 1, Purtić 5p/

Četvrtak

14.45: (4.10) Mačva (3.50) Radnik (1.90)

14.45: (2.50) Metalac (3.20) Rad (2.95)

14.45: (1.35) Radnički (4.90) Inđija (9.50)

14.45: (2.05) Spartak (3.45) Javor (3.60)

14.45: TSC - Napredak

17.00: (16.0) Proleter (7.50) Partizan (1.17)

19.05: (1.28) Crvena zvezda (6.00) Vojvodina (9.00)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.