Zvezdin evropski rekord

Izvor: MozzartSport.com, 22.Sep.2017, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdin evropski rekord

Zanimljive brojke crveno-belih

Posle cele decenije čekanja fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u grupnu fazu Lige Evrope, u međuvremenu osvojili i prvi bod, ali nikada u svojoj istoriji nisu morali da „preskoče“ više prepreka.

Računajući šest utakmica koje se igraju u grupnoj fazi, Crvena zvezda će ove sezone odigrati najmanje 14 evropskih utakmica, što je najviše od njenog osnivanja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Sezone sa najviše evropskih utakmica do sada bile su 1978/79 i sezona 1991/92.

U sezoni 1991/92, crveno-beli su čak 12 puta izašli na megdan evropskim klubovima. Od toga, odigrali su četiri utakmice u eliminacionoj fazi (protiv Portdauna, odnosno Apolona), šest utakmica u grupnoj fazi (protiv Sampdorije, Panatinaikosa i Anderlehta), utakmicu Superkupa Evrope protiv Mančester Junajteda, kao i utakmicu Interkontinentalnog Kupa protiv ekipe Kolo-Kolo. Revanš utakmica protiv Mančester Junajteda nikada nije odigrana, pa ukupan broj evropskih utakmica te sezone nije otišao na 13.

U sezoni kada je stigla do samog finala Kupa UEFA, Crvena zvezda je takođe odigrala 12 utakmica. Na tom putu, Crvena zvezda je po dva puta odmerila snage sa Dinamom iz Berlina, Sportingom iz Hihona, Arsenalom, Vest Bromvič Albionom, Hertom i Borusijom iz Menhengladbaha.

Crvena zvezda je u dva navrata odigrala i po 10 evropskih utakmica.

Ove sezone, rekord je oboren, a ukoliko izabranici Vladana Milojevića uspeju da osvoje jedno od prva dva mesta u grupi, ova brojka će se još uvećati.

(FOTO: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.