Zvezdi presudio njen bivši kapiten

Izvor: Politika, 13.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdi presudio njen bivši kapiten

Budućnost – Crvena zvezda 89:88 (22:20, 25:26, 16:25 i 26:17). – Jeretin košem tri sekunde pre kraja doneo pobedu Podgoričanima

PODGORICA – U derbiju 17. kola Jadranske NLB lige Budućnost je kao domaćin savladala Crvenu zvezdu minimalnim rezultatom 89:88 (22:20, 25:26, 16:25 i 26:17). Pobedinik je rešen u dramatičnoj završnici, tri sekunda pre kraja susreta kada je Jeretin postigao pobedonosni koš za domaći tim. Zvezda je imala pobedu u rukama, veći deo >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << susreta bila je bolja, ali na kraju su njeni košarkaši ispoljili neshvatljivu nesigurnost i pretrpeli poraz: Beograđanima nije pomoglo ni to što je njihov najbolji igrač Milan Gurović prikazao izvanrednu igru i postigao čak 39 poena.

Prvo poluvreme proteklo je u izjednačenoj borbi. Igralo se brzo i agresivno. Lopta se munjevito prenosila od jednog do drugog koša. Budućnost je krenula silovito i nametnula žestok tempo što je unelo početnu zabunu kod gostujućih košarkaša. Domaći su poveli sa 9:3, ali gosti su se brzo pribrali i uspostavili ravnotežu. Do kraja prve i tokom čitave druge četvrtine vođena je ravnopravna borba. Budućnost i Zvezda smenjivali su se u vođstvu a na veliki odmor domaćin je otišao uz poen prednosti. Zvezdini košarkaši u prvih 20 mnuta napravili su veliki broj grešaka u napadu i da nije bilo toga sigurno bi na poluvreme otišli s prednošću od nekoliko poena.

Zvezda je u trećoj četvrtini delovala znatno sigurnije i organizovanije. Tamnoputi Antonio Burks bio je glavni pokretač brze igre beogradskog tima. Munjevito je prolazio kroz domaću odbranu a završnicu je najčešće realizovao izuzetno raspoloženi Gurović koji je pogađao koš takoreći iz svih pozicija. U 24 minutu Zvezda ja napravila prvu značajniju prednost (49:54) a pet minuta kasnije "crveno-beli" su imali višak od čak 15 poena (55:70). Treću deonicu Zvezda je okončala sa vođstvom od solidnih osam poena (63:71).

Činilo se da će Zvezda sigurno pobediti u Podgorici, ali u poslednjih deset minuta ipak se dogodio preokret. Prednost gostujućeg tima počela je da se topi. Budućnost je prvo izjednačila na 77:77, a potom na 81:81. Zvezda se na trenutak trgnula i minut i 40 sekundi pre kraja opet napravila obećavajuću prednost od šest poena (81:87), a onda se u samoj završnici ipak desio preokret i fijasko "crveno-belih". U dramatičnoj penal završnici domaćin je bio prisebniji. Samo devet sekundi pre kraja, kod rezultata 87:88 Kovač nije iskoristio dva slobodna bacanja za Crvenu zvezdu što je Jeretin kaznio i u sledećem napadu postigao pobednički koš.

Dvorana: "Morača". Gledalaca: oko 3.000. Sudije: Pukl i Jersan (Slovenija) Zurapović (BiH).

BUDUĆNOST: Pavković 6 (dve trojke), Nisov 11 (1), Popović, Gordić, Mijatović 18 (3), Peković 2, Rakočević 7, Vraneš, Milošević 7, Maraš 2, Dašić 12, Jeretin 24 (3).

CRVENA ZVEZDA: Milošević 5 (1), Popović 12, Kovač 2, Nišanović 4, Gurović 39 (9), Radivojević 6 (2), Dragićević 7, Antić 6 (2), Burks 7, Alaksandrov.

[objavljeno: 13.01.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.