Izvor: Blic, 08.Apr.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdi packa od Železnika

Zvezdi packa od Železnika

Železnik od čelika, Zvezda od voska. Neočekivano su crveno-beli juče na svojoj Marakani 'istopili' dva boda (0:0) protiv Železnika, prednost nad Partizanom sveli na pet bodova, i usijali atmosferu uoči velikog derbija koji se igra za devet dana.

Trener gostiju Mile Tomić odlično je postavio taktiku. Još jednom se ispostavilo da crveno-beli ne umeju da igraju protiv bunkera ili bolje rečeno, organizovane igre protivnika u odbrani. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Talasi povremenih napada lomili su se od stenovitu odbranu 'lavova' i logičan epilog je završetak meča bez postignutog gola. Zvižduci na kraju opravdani, za bezidejnost i malo pravih akcija.

U 10. minutu prvi šut na gol - Žigić u svom stilu (glavom) reaguje na dubinsku loptu upućenu od Mladenovića - promašaj. Bila je to ustvari samo uvertira za još dve, mnogo izglednije prilike do kraja prvog poluvremena. U 28. minutu Mladenović se iznenada našao u dobroj poziciji, ali je Kovačević pokazao da ima dobar refleks. Spasao je mrežu, a crveno-beli ni u nastavku akcije posle kornera ne uspevaju da zatresu mrežu. Žigić je iz velike gužve pogodio samo stativu.

Jedinu pravu priliku u prvom delu Železnik je propustio u 17. minutu. Drinić je izbio sam pred Ranđelovića, iskusni golman naslutio je lob, pročitao napadača Železnika i sprečio siguran gol.

U nastavku, još čvršći Železnik i još bleđa Crvena zvezda. Nije pomogao ni ulazak Bojana Đorđića koji je istina pozdravljen velikim aplauzom navijača, jednostavno bilo je malo raspoloženih za igru. Prečka Žigića iz 50. minuta posle centaršuta Mladenovića, možda je jedino vredno pomena iz tog dela, ako se izuzmu dva pokušaja Krivokapića i Đorđevića sa distance.

Tim menadžer Crvene zvezde Slavoljub Muslin nije imao razloga za zadovoljstvo:

-Mislim da je Železnik igrao sasvim dobro i da je to jedan od razloga zašto je rezultat na kraju 0:0. Nastavljamo trku, još uvek sve zavisi samo od nas, nadam se da ćemo ova dva izgubljena boda ubrzo nadoknaditi. Naš standardni džoker Stojanović je povređen i njega kojeg obično uvodim u ovakvim prilikama, nažalost nije bilo da nam pomogne. Pokušao sam sa Đorđićem da dobijem određenu prevagu, ali nije uspelo. Moram da priznam da ni centaršutevi prema Žigiću nisu bili pravi, ali je i protivnik dobro parirao - kaže Muslin.

Trener Železnika Mile Tomić zadovoljan je osvojenim bodom na vrućem gostovanju.

- Šteta što je ovakav meč završen bez golova. Mislim da je bila dobra utakmica, mi na kraju moramo biti zadovoljni osvojenim bodom, puno će značiti ovoj ekipi koja je još u fazi formiranja. Treba ga potvrditi već za tri dana u narednoj utakmici u Železniku. Zvezda je igrala fer i korektno. Želim joj puno uspeha u nastavku šampionata - kaže Tomić. Z. Kecman

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.